Tarih: 06.07.2021 07:54

KIRKPINAR 4 BİN 300 SEYİRCİ İLE YAPILACAK

Facebook Twitter Linked-in

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI RECEP GÜRKAN;KIRKPINAR 4 BİN 300 SEYİRCİ İLE YAPILACAK

Seyirciler bilet ve ateş kontrolü yapıldıktan sonra Sayariçine alınacak.

660 ıncı geleneksel Kırkpınar yağlı güreşleri , Kırkpınar Davul Zurna Ekibinin Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı, Edirne Belediye binası önünde karşılaması ile başladı.

Burası Edirne, burası yiğitlerin el bağladığı dualı çayırın bulunduğu yer... Kırkpınar Er Meydanı. Bu yıl Geleneksel Yağlı Güreşlerin Nirvanası olan Kırkpınar'a 3 bine yakın güreşçinin katılmasının bekliyoruz diyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı basın toplantısında, “Geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri pandemi kuralları gereği 1/3 oranında seyirci ile yapılacak” dedi.

Güreşçilerin hepsinin testlerini kendilerinin yaptıracağını ve ondan sonra güreşleri katılabileceğini belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan,  ‘13 bin koltuklu Kırkpınar alanına koltuk sayısının 1/3 olan   yaklaşık 4 bin 300  seyirci alacagız. Bu seyirciler eloktronik ortamda aldıkları biletlerini Kanunî köprüsü'nde kontrol ettirdikten sonra Sarayiçine alınacaklar’ dedi.

Basınla ilgili  akreditasyon çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu konuda basın mensuplarından da anlayış beklediğini belirtti. Kısıtlı sayıda fotoğraf sanatçısı ile bu seneyi geçireceğini söyleyen Gürkan, 660'inci Kırkpınar yağlı güreşleri nin ülkemize hayırlı olmasını diledi.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —