-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,20% 0,03
-
EURO
51,04% 0,06
-
GRAM ALTIN
6946,19% -2,33
-
Ç. ALTIN
11465,56% -1,02
KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ KEBAP KESTANE TEZGAHLARDA
Edirne’de havaların soğumasıyla birlikte, kış aylarının vazgeçilmezi “kebap kestane” tezgâhlardaki yerini aldı. Pişmiş kestanenin yanı sıra çiğ kestanenin kilogram fiyatı 250 liraları bulurken satıcılar satışlardan memnun.
KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ KEBAP KESTANE TEZGAHLARDA
Edirne’de havaların soğumasıyla birlikte, kış aylarının vazgeçilmezi “kebap kestane” olarak bilinen pişmiş kestane tezgâhlardaki yerini aldı. Pişmiş kestanenin yanı sıra çiğ kestanenin kilogram fiyatı 250 liraları bulurken satıcılar satışlardan memnun.
Kestane sobalarında odun ateşinde pişirerek satış yapan kestane satıcıları, çiğ kestane de satıyor.
Kestaneyi çiğ olarak alıp evinde pişirmek isteyen vatandaşlara öneride bulunan ve 30 yıldır kebap kestane satan, kestane satıcısı Kadir Demir; “Kestaneyi nasıl pişirmek istediğinize bağlı, bu kestaneyi çizmenize gerek yok zaten çizili satıyoruz, Bu kestaneyi ocakta pişirecekseniz, çizik olan yeri alta çevirerek koyarsanız kestane açılır biz bu şekilde pişiriyoruz.”dedi.

“ÇIKIN ÇIKIN GELİN KESTANE YİYİN.”
Çıkın Çıkın gelin kestane yiyin ifadeleriyle herkesi kestane yemeye davet eden Kestane Satıcısı Kadir Demir;
“Şükür alıyoruz ekmeğimizi, Bulgar Turistlerden Türk Vatandaşlarına kadar kestaneye büyük rağbet gösteriliyor. Kestanemizde en birinci sınıf kestane kullanıyoruz o yüzden rağbet büyük oluyor. Gelen turistlerimiz bizim vatandaşlarımıza göre kestane almak için daha çok ilgi gösteriyor. Şükürler olsun burada durdukça satışımız devam ediyor. Yıllardır burada duruyorum, 1992’den beridir pişirip satış yapıyorum. Yaklaşık 10 sene Alipaşa Çarşısının aşağısında satış yaptım. İşimden memnunum severek yapıyorum. Aşağı yukarı 20 senedir de Bankalar durağı üzerindeki yolda satış yapıyorum, beni burada biliyorlar gelen giden benim burada olduğumu biliyor. Çıkın Çıkın gelin kestane yiyin diyorum ” cümlelerine yer verdi.

Önceki yıllara göre fiyatı yüksek seviyelerde seyreden kebap kestane tezgahlarda; 100 gramı 100 TL, 160 gramı 150 TL, 230 gramı 200 TL, 350 gramı 300 TL, 450 gramı 400 TL ve 500 gramı ise 450 TL’den satılıyor. Çiğ Kestane Kilosu ise 250 TL’den satılıyor.
Haber: C.P
EDİRNE’DE SU ALARMI: “KESİNTİLER ARTIYOR, ACİL PLAN ŞART ”
DİKKAT! EDİRNE’DE BAYRAM YAĞIŞLI GEÇECEK!
FİLİZ GENCAN’DAN 18 MART MESAJI: “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ, BU RUH ASLA SÖNMEZ ”
VALİ SEZER: “ÇANAKKALE, MİLLETİMİZİN SARSILMAZ İRADESİNİN SİMGESİDİR
ÇANAKKALE RUHU MESAJLARDA YAŞATILDI
ATAMAN BEY; 'ZIR CAHİL BİR YOBAZ'OLARAK BİLİNİZ İSTERİM!
EDİRNE’DE ARAÇ SAYISI 210 BİNİ GEÇTİ
LALAPAŞA’DA OSMANLICA İSTİKLAL MARŞI HEDİYESİ SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU
LALAPAŞA’DA NÜFUSUN YARISI İLKOKUL VE ALTI EĞİTİM SEVİYESİNDE
PROF. DR. FİLİZ TUNA’DAN MİNİKLERE SKOLYOZ TARAMASI
EDİRNE’DE ŞUBAT AYINDA 590 KONUT SATILDI
“BU PAYLAŞIM DEVLET CİDDİYETİYLE BAĞDAŞMAZ ”
EDİRNE HIZLA YAŞLANIYOR: NÜFUSUN %18’i 65 YAŞ ÜSTÜ
159 YILLIK ÇINAR: EDİRNE BELEDİYESİ
EDİRNELİ GENÇ AŞÇILAR MÜNİH’TE TECRÜBE KAZANDI
ŞEHİT BABASI ALİŞ BİLEN'E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI: VALİ SEZER’DEN BİRLİK VE VEFA MESAJI
ÖZEL İDARE GENEL SEKRETER YARDIMCISI YILDIRIM KANUN TANIMIYOR
MODİFİYE TARTIŞMASINA EDİRNE’DEN “NETLİK ” ÇAĞRISI
ENEZ’DE NÜFUSUN %17’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
HAVSA’DA NÜFUSUN %14’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU
KEŞAN, MUSTAFA AKSAL’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
İPSALA’NIN TARİHİ DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRILIYOR
KARAAĞAÇ'TA AĞAÇLAR SADECE BUDANMADI, KÖKÜNDEN DE SÖKÜLDÜ
UZ.DR.DİLEK TUNCER'E EDİRNE TABİP ODASI’NDAN MESLEKİ BAŞARI ÖDÜLÜ
SELİMİYE İLE ESKİ CAMİ ARASINDA RAY MI VARDI?
KADINLARIN ONURLU MÜCADELESİNE SAYGIYLA
GÜMÜLCİNE’DE TARTIŞMALI ÇAĞRI: HASTANEDEKİ BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRKÇE KONUŞMA ELEŞTİRİLDİ
Yükleniyor




