Tarih: 15.04.2015 18:26

KOMÜNİST PARTİ'DEN BİR İLK

Facebook Twitter Linked-in

KOMÜNİST PARTİ'DEN BİR İLK

Türkiye Komünist Partisi 7 Haziran tarihinde yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine 550 kadın adayla giriyor. Edirne'den Nuriye Yıldız /İşçi /İlkokul,  Ebru Akkurt /İşçi/Ortaokul-Lise, Fatma Melike Akgöz /Bilgi İşlemci /Üniversite ile seçimlere katılacak olan Komünist Partisi; “ günümüz Türkiyesi'nde bizleri en iyi kadınlar temsil edecektir.” Diyor.

Komünist Parti, Türkiye tarihinde bir ilki gerçekleştirdi ve 550 milletvekili adayını kadınlardan oluşturdu. Seçimlere dair yapılan açıklamada,   'Aday listelerimizin tamamının kadınlardan oluşması, sadece kadınların siyasal mücadeleye katılımı ile ilgili değildir. Her gün kadın katletmeksizin, kadını aşağılamaksızın kendini var edemeyen düzene isyanımızı, günümüz Türkiyesi'nde en iyi kadınlar temsil edecektir. Komünist Parti adayları gerici rejime karşı duruşun ta kendisidir' ifadelerine yer verdi.

Komünist Parti'nin basın açıklamasında, kadınların etkinliği ancak mücadeleyle yükselebilir olduğunu komünist kadınların önce bunu, yani mücadeleciliği temsil ettiğini belirtti.Son olarak 7 Haziran'dan sonra ülkemizde emekçi kadınlar kendilerini çok daha iyi hissedeceğini ifade etti. 7 Haziran tarihinde yapılacak seçimlere ülke çapında katılacak Komünist Parti, seçim sloganını ise 'Bu Düzeni SIFIRLA' olarak belirledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —