Tarih: 14.03.2017 13:24

MANSUR İRİŞ “KIRMIZI ETTE KDV YÜZDE 1’E DÜŞÜRÜLMELİ”

Facebook Twitter Linked-in

MANSUR İRİŞ “KIRMIZI ETTE KDV YÜZDE 1’E DÜŞÜRÜLMELİ” 

Saadet Partisi  Edirne İl Teşkilatı Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Mansur İriş, kırmızı ette KDV oranını yüzde 8 den, yüzde 1’e düşürülmesini istedi. İriş, “bu iyiliği çiftçimize ve halkımıza çok görmeyin. Et en temel ihtiyaçlardan biridir. İnsanların sağlıklı olabilmesi için belli bir miktarda et tüketmesi gerekir. Ancak halkımız alım gücünün düşüklüğü ve et fiyatlarının yüksekliği sebebiyle yeterli miktarda et tüketemiyor.”  Dedi.

Mansur İriş,  “hükümeint piyasalarda yaşanan ekonomik durgunluğun aşılması için bazı kalemlerde vergi indirimleri yaptığına şahit oluyoruz...Tarım ve hayvancılık sektöründe de büyük sıkıntılar yaşanmaktadır... Diğer yandan dünyada et tüketimi açısından çok alt sıralarda yer alıyoruz. Bu sorunların çözümü için, yüksek vergiler başta olmak üzere girdiler aşağıya çekilmelidir.” Dedi.

 Saadet Partisi  Edirne İl Teşkilatı Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Mansur İriş, Biz Saadet Partisi olarak alınması gereken pek çok tedbirin yanında, öncelikli olarak kırmızı ette KDV oranın  yüzde 1’e düşürülmesini istiyoruz.  Bir kilogram kırmızı et fiyatının yaklaşık 4 lirası KDV’dir.Bu çok büyük bir orandır. KDV indirimi et fiyatlarında düşüşe sebep olacaktır. Bu da tüketimi olumlu etkileyecektir. Halkımızın ve çiftçimizin lehine olacak bu indirimin yapılmasını istiyoruz,” dedi.   




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —