• BIST 100

    14991,40%0,51
  • DOLAR

    43,14% 0,10
  • EURO

    50,34% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6377,90% 0,18
  • Ç. ALTIN

    10268,60% 0,00

MECLİS ÜYESİYLE İLGİLİ TEMSİL İSTİYORLARSA HER PARTİYE AÇIĞIZ

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şahin ve Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik birlikte basın toplantısı düzenledi.

Yerel Siyaset 6.02.2024 15:55:00 0
MECLİS ÜYESİYLE İLGİLİ TEMSİL İSTİYORLARSA HER PARTİYE AÇIĞIZ

Şoförler odası başkanı Ali Şahin ve Hakan Giyik, yaklaşan yerel seçimlerde, siyasi partilerin kendilerinden Belediye Meclis Üyeliğiyle ilgili temsil istemeleri durumunda her partiye açık olduklarını söylediler.
Aday adaylarından Filiz Gencan Akın’ı desteklemeleri konusuna değinen Ali Şahin; 25 yıllık CHP üyesi olduğunu ve taraf olmalarının doğal olduğunu söyledi. Filiz Gencan Akın’ı destekleme kararını Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Can ve ETUS Başkanı Hakan Giyik’le birlikte aldıklarını belirti.
Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şahin, 'Aday adaylarından Filiz Gencan Akın’ı destekleme kararı aldık ve bunu da seçim süresince her yerde deklare ettik, çalışmalara katıldık. Diğer aday adaylarını hiçbir şekilde lekelemeden Filiz Gencan Akın’ı destekleme kararı aldık. Filiz Gencan Akın bundan önce yaklaşık 5 yıl Trafik Komisyon Başkanlığı yaptığı için bu konuyla ilgili orada bir mesaimiz oldu. Hem Hakan Başkanla ilgili hem benimle sahaya inmemiz konusunda bazı eleştiriler aldık.  Artık bu konular kapalı kapılar arkasında olmaz. Biz gri olmayı sevmiyoruz. Ya siyahız ya da beyazız. Bu diğer adaylara da ayıp. Biz bunları kendimize yakıştıramadığımız için Filiz Gencan Akın’a destek olduk. Bunu her yerde de beyan ettik. Sandıktan Şükrü Ciravoğlu çıktı ve onu tebrik ettik. O yarış orada kaldı. Şimdi 31 Mart’ta bir yerel seçim yaşayacağız.
“Esnafla ilgili istişarelerde bulunduk, bir takım şeylerin ona yanlış aktarıldığını izah ettik. Kendisiyle de görüşmelerimiz oldu ve hala da devam ediyor. parti içindeki siyasetle daha sonraki siyaseti birbirine karıştırmamak lazım. Ben bu süreçte AK Parti Belediye Başkanı gelirse şunu yapacak bunu yapacak diye bir ibare kullanmadım. Süreci takip ediyoruz. Biz esnafa kimin hangi projelerle geleceğine bakıyoruz. Burada 234 tane minibüsçü var, 513 tane taksici var, 300 tane S plaka var. Ben bunların çıkarlarına, hem halka hizmetlerine hem de belediyeyle ilgili desteklerine bakarım. Çünkü ben oda başkanıyım. AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Önder Özcan benim ağabeyimdir. Adaylık açıklamasına katıldım. Kadir Çakay mahalle ağabeyimizdir, ona da gittim. Benim yönetimimde AK Parti İl Yönetimi’nde daha önce bulunan arkadaşlarım var, MHP’de bulunan arkadaşlarım var. Bizim siyasilere vereceğimiz mesaj şu: Çok net söylüyorum; bizden meclis üyesiyle ilgili temsil istiyorlarsa her partiye açığız. Bundan sonra görüşmeler devam edecek. Hangi parti, hangi esnaf grubundan otobüsçü, taksici, kamyoncu alacağım diye bizden isim isterse veririz. Benim ne Şükrü Ciravoğlu’yla, ne Filiz Gencan Akın’la ne de Belgin İba’yla meclis üyeliği için hiçbir pazarlığım olmadı. Ama bizden bir temsilci isterlerse buna hazırız. Ben esnafın yanındayım. Odaya hiçbir zaman siyaseti bulaştırmadım. Belgin Hanım birçok şeyde bize destek oldu, isteklerimizi Ankara’ya taşıdı. Recep Gürkan da bizim ağabeyimiz gibiydi. Esnafa çok destek oldu ama biz esnafa ‘şuna at buna at’ diye yön veren insanlar değiliz. Biz takip ederiz, esnafa destek veren hangi parti olursa takip ederiz, sahip çıkarız' dedi. 

 Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik, 'Bu kararı biz Edirne Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi ve Şoförler Odası Başkanı’yla beraber verdik. Esnaf arkadaşlarımızın rahat olmasını istiyorum. Ben de bu partinin üyesiyim. Bu yarışta biz de taraf olmak zorundaydık ve ben de taraf oldum. Bu yarışta Filiz Gencan Akın ulaşım komisyonu başkanımızdı. Hangi şartlarda esnafın arkasında durduğunu çok iyi bilen bir insanım. O yüzden onu destekleme kararı aldık. Daha önceki başkan (Recep Gürken) ağabeyimdir benim, hala ağabeyim. Ona da esnafımız için yaptığı tüm yardımlar için teşekkür ediyorum. Bu bir borçtur bizim nazarımızda. Tüm esnafım bunun bilincinde. Önseçimden birinci çıkan Şükrü Ciravoğlu’nu da tebrik ediyorum, başarılar diliyorum.
Nasıl içinde olmayacağız, siyaset bizim içimizde. Bugün cebime koyduğum parayı siyasi belirliyorsa, gezdiğim yolu siyasi belirliyorsa, tarifelerimizi siyasi belirliyorsa nasıl siyasetin içinde olmayacağız. Bizim siyasetin içinde olmamız gerekiyor. Keşke tarifelerimizi Esnaf Odaları Birliği verse, keşke optimizasyonumuzu Esnaf Odaları Birliği yapsa. O zaman hiç katılmayalım siyasete. Biz burada CHP’de bir önseçim yaşadıysak yerel seçimlerde de CHP’de koşacağız anlamına gelmiyor. Bu tasarrufu biz esnafımıza sergileyemeyiz. esnaf bir tasarruf sergileyin derse biz bunu yapmakla yükümlüyüz. Menfaatler doğrultusunda herkes camiasını kollar. Esnafı da kollamak zorundayız.
iyasetçilerin böyle gruplardan oluşmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Bugün bir tane adam çalıştırarak ya da hiç adam çalıştırmayarak birileri siyaset yapmamalı. En az 25-30 kişi olacak bünyesinde. Şu anda bu camianın üye sayısı bin 200-bin 300 kişi. İnsanlar bize hesap soruyor. Biz tabi ki yönlendirme yapacağız. Yönlendirme yapmamız, doğruları anlatmamız gerekiyor esnafımıza. Siyasilerin vereceği vaatler en çok bizi ilgilendiriyor' diye konuştu. 

DEVLET ÇEKİLİYOR, SİSTEM SALLANIYOR … BEDELİ YİNE KİM ÖDÜYOR?

AKALIN: “EMPERYALİZME AÇILAN KAPI TEK ADAM SİSTEMİDİR ”

BAŞKAN GENCAN;“BİR GÜNLÜK DEĞİL, HER ZAMAN YANINDAYIZ ”

“TRAKYA GAZETECİLER DERNEĞİNDEN İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NA TEPKİ ”

3 KÖYDE 3 GÜNDÜR BULANIK SU ALARMI

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

EDİRNE DİKKAT; FIRTINA GELİYOR

MERİÇ NEHRİ’NDE ŞİMDİLİK(!) BİR SIKINTI YOK

MÜEZZİNOĞLU“AMERİKA’YA TAŞINDIĞI İDDALARIYLA YENİDEN GÜNDEMDE ”

DEAŞ TEHDİDİ MÜNFERİT DEĞİL

DEZENFORMASYON ÇÜRÜTÜLDÜ: EDİRNE VALİSİ YUNUS SEZER GÖREVİNİN BAŞINDA

VALİ BEY NEREDE BİR MECZUP GÖRSE SARILIYOR, 'MÜDÜR' MECZUBA DAVA AÇIYOR

TRAKYA BİRLİK’TE GENEL KURUL: BİR YILIN HESABINI OY BİRLİĞİYLE İBRA EDİLDİ

SELİMİYE’DEN SU KRİZİNE, SARAYDAN ASGARİ ÜCRETE: FATMA AKSAL’DAN EDİRNE’YE SESLENİŞ

OCAK AYINDA MAYIS HAVASI: EDİRNE’DE 11 DERECELİK SICAKLIK SAPMASI

EMEKLİ MAAŞLARI  AÇLIK SINIRININ VE  EV KİRASININ ALTINDA KALDI

SU’DAN SIKINTILARA, ‘SU’DAN SİYASET YAPARAK %2’LİK OY FARKI NE AÇILIR NE KAPANIR!

LİMON REKOR KIRDI, HAVUÇ FİYATI TARLADAN TEZGAHA 4'E KATLANDI

DEVLET DAİRELERİNE MEMUR VE İŞÇİ ALINACAK

YILIN SON MÜJDESİ CUMHURBAŞKANIMIZDAN VERGİ VE HARÇ ARTIŞINDA ORAN DÜŞÜTÜ.

KİMSESİZLERİN KİM'İ DEĞİŞMEDİ: TEŞEKKÜRLER UĞURCAN İMRAK

GAZETECİ SONAY CAN'IN 4. KİTABI "GEZİLER GEÇTİ ÖMÜRDEN" YAYIMLANDI

TÜRKİYE, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ ENDEKSİ’NDE 118. SIRADA

EDİRNE BELEDİYESİ HALK KASAP’A BÜYÜK İLGİ

SABUNİ MAHALLESİ’NDE GÖRÜLMEYEN TEHLİKELİ: DÖRTYOL VAR, YAYA YOK!

ÜMİT ÖZDAĞ EDİRNE’DE:“HAİNE HAİN DEMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ ”

GİZLİ OLAN SORUŞTURMA MI, SÖZDE BİLGİLERLE YÖNLENDİRİLEN ALGI MI?

BELGİN İBA'DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A EDİRNE DOSYASI

EDİRNE’DE HAVA SICAKLIĞI SERT DÜŞECEK: DON VE BUZLANMA UYARISI

EDİRNE KIRKPINAR LİONS KULÜBÜNDEN MİNİK YÜREKLERE YILBAŞI SÜRPRİZİ

Yükleniyor

SAYIŞTAY T Ü’NİN 2024 BÜTÇESİNDE 653 MİLYON TL ZARAR TESPİT ETTİ.

MESLEK LİSESİNİN ÖĞRENCİLERİNİN YERİNDEN ETMEYİ DÜŞÜNMEK  BENCİLLİKTİR ”

KEREM ÜSTEV’DEN ULUSLARARASI OLİMPİYATLARDA ALTIN SERİSİ

HÜSEYİN TÜRKEL, TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİĞİ’NE ATANDI

EDİRNE’DE  LİSEDE ÖĞRETMEN ŞİDDETİ İDDİASI: ÖĞRENCİYİ TUVALETE SÜRÜKLEYİP DARP ETTİ

EDİRNE'NİN SEVİLEN İŞ İNSANI EMRE ALP’TEN AZİM VE EĞİTİM ÖRNEĞİ

SAĞLIKLI ÇOCUK, SAĞLIKLI GELECEK ” PROTOKOLÜ İMZALANDI

1. MURAT ANADOLU LİSESİ'NDE 2 YILDA BÜYÜK DEĞİŞİM

80. YIL CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ'NDE DERS SAATLERİ TARTIŞMASI

REKTÖR HATİPLER: “TRAKYA ÜNİVERSİTESİ, EDİRNE’NİN VE BÖLGENİN GELİŞİMİNE KATKI SUNUYOR ”

KİMSESİZLERİN KİM'İ DEĞİŞMEDİ: TEŞEKKÜRLER UĞURCAN İMRAK

EDİRNE KIRKPINAR LİONS KULÜBÜNDEN MİNİK YÜREKLERE YILBAŞI SÜRPRİZİ

ENFES LOKANTASI: LEZZETİN, EMEĞİN VE MERHAMETİN BULUŞTUĞU ADRES

OLAĞAN GENEL KURUL İLANI

50 YILDIR AYNI YERDE, AYNI ONURLA: SARAÇLAR’DA BİR 'BAYRAKTAR' HİKÂYESİ

GAZETECİ GÖKHAN ZOBAR’IN ACI GÜNÜ

ÇYDD: “ÇOCUK İŞÇİLİĞİ TÜRKİYE’NİN GÖRMEZDEN GELEMEYECEĞİ BİR GERÇEKTİR ”

İPSALA’NIN EFE’Sİ DURSUN SABAN’I KAYBETTİK

EDİRNE’NİN TAZE BALIK ADRESİ: BİZİM BALIKÇI!

EDİRNE’NİN VE EDİRNESPOR’UN DEĞERLİ İSMİ NURETTİN UZER’İN ARDINDAN.

AKALIN: “EMPERYALİZME AÇILAN KAPI TEK ADAM SİSTEMİDİR ”

BAŞKAN GENCAN;“BİR GÜNLÜK DEĞİL, HER ZAMAN YANINDAYIZ ”

“TRAKYA GAZETECİLER DERNEĞİNDEN İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NA TEPKİ ”

3 KÖYDE 3 GÜNDÜR BULANIK SU ALARMI

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

EDİRNE DİKKAT; FIRTINA GELİYOR

MERİÇ NEHRİ’NDE ŞİMDİLİK(!) BİR SIKINTI YOK

MÜEZZİNOĞLU“AMERİKA’YA TAŞINDIĞI İDDALARIYLA YENİDEN GÜNDEMDE ”

DEAŞ TEHDİDİ MÜNFERİT DEĞİL

DEZENFORMASYON ÇÜRÜTÜLDÜ: EDİRNE VALİSİ YUNUS SEZER GÖREVİNİN BAŞINDA

SERKAN ÇAKIRLAR: ONU TANIYANLAR “FERDİ TAYFUR” DİYE ÇAĞIRIYOR

TOPRAKTAN SPORLA BEREKET FİLİZLENİYOR: HAMZA ERHAN VE SUBAŞI KOOPERATİFİ

İPSALA’DA BİR YAZAR, BİR SOHBET: MURAT AKYOL’LA KİTAPLARDAN KAMERALARA

EDİRNE'DE 10 YILLIK ERİŞİLEBİLİRLİK SINAVI: ENGELSİZ MECLİS SAHADA

KİTABINI “EDİRNE BASIN EMEKÇİLERİNE ” İTHAF ETTİ

KEŞFETTİĞİNİZ BU GENÇ DEĞERİ  BAŞOĞLU'NUN İNSAFINA TERK ETMEYİN VALİ BEY!

AİLEMİZİN ACI GÜNÜ

GAZETELERİ YAŞATMA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

BAYRAM ÖNCESİ BÜYÜK FACİA

OTOPARKTA SİLAHLI ÇATIŞMA

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9