-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
MEMUR-SEN Vali ve Emniyet Müdürünü Ziyaret Etti…
Memur-Sen Konfederasyonu Edirne İl Temsilciliği, Edirne Valisi Sayın Mustafa Büyük ve İl Emniyet Müdürümüz Mehmet Yazıcıyı makamlarında ziyaret ederek, sendikal çalışmaları ve toplu görüşme süreci hakkında bilgi verdiler.
MEMUR-SEN Vali ve Emniyet Müdürünü Ziyaret Etti...
Memur-Sen Konfederasyonu Edirne İl Temsilciliği, Edirne Valisi Sayın Mustafa Büyük ve İl Emniyet Müdürümüz Mehmet Yazıcıyı makamlarında ziyaret ederek, sendikal çalışmaları ve toplu görüşme süreci hakkında bilgi verdiler.
Türkiye'nin üye sayısı olarak en büyük Konfederasyonu olan Memur-Sen Konfederasyonunun, 2009 yılındaki üye sayısındaki artışın aynı zamanda eklenen her yeni üye ile Memur- Sen e daha fazla sorumluluk bilinci yüklediğini belirten; Sendikacılar; görüşmede Genel Merkez çalışmalarının bulunduğu yazılı dergi ve broşürleri Vali ve Emniyet Müdürüne takdim ettiler.
Sendikacılar; Geçen yıl 3 iş kolunda yetkili olan Konfederasyonun; bu sene ayrıca Sağlık İş kolundaki Sağlık-Sen'in de katılımıyla 4 iş kolunda ve de Konfederasyon olarak ta dâhil olmak üzere, giderek artan performansları ile etkili ve yetkili bir sendika olduklarını ve çalışmalarıyla diğer iş kollarında da yetkiyi hedeflediklerini belirttiler.
11 iş kolunda Edirne'de temsilciliklerinin olduğunu ve 1200 ün üzerinde üye sayılarıyla Edirne'de etkili olmaya çalıştıklarını belirten Sendikacılar;
Her iş kolundaki kamu çalışanlarının kendine has özellikli sorunları olduğunu, fakat ne yazık ki geçen yıllardaki yetkili sendikaların etkili olamadıkları için sorunların yıllarca sürekli önümüzde olduğunu, Memur-Sen olarak her soruna ayrı çözüm yollarıyla sıkıntıları paylaşarak aşmaya çalışacağız. Dediler.
Memur sendikacılığının 2002 yılından beri legal hale geldiğini ve Türkiye'deki memur sendikacılığının daha yeni olduğunu, 4688 sayılı kamu Görevlileri Sendikaları Kanununun aslında güncellenmesi gerektiğini ve çağın gereklerine uygun olarak yeniden düzenlenmesi gerektiğinin altını çizen Sendikacılar;
Ne yazık ki, sendikal çalışmaların bölücü ve ideolojik gruplar tarafından zaman zaman siyasi hesaplaşmaların aleti olduğunu, hak arayan sendikaların bazen yaptıkları eylemlerde, emekçi olan Devletin Polisine bile Molotof attığını, yolları kapattığını ve sözde miting adı altında yasa dışı gruplara ve provokatörlere çanak tuttuğunu üzülerek ifade ettiler.
Mitinglerde yolları kapatarak ara sokaklarda esnaf, vatandaş demeden cam çerçeve indiren kişilerin asla sendikacı olamayacağını, devletin memuru olan sendikacıların, Devletten hakkımızı almaya çalışırken asla yasa dışı oluşumların maşası olamayacağını; Sendikacılık ile kaostan beslenmenin farklı kavramlar olduğunu ifade ettiler.
Sivil toplum örgütlerinin Avrupa'da olduğu gibi hak ettikleri yeri alabilmeleri için, sivil toplumunda kendini geliştirmesi ve özeleştiri yapması gerektiğini,Entelektüel ve hak arayan bir sendikal oluşumun, objektif ve iyi araştıran bir zihniyet ürünü olması gerektiğine inandıklarını söyleyerek;
Kamu çalışanlarının sendikamıza üye olarak bizlere duydukları güveni gösterdiklerini ve duyulan bu güvene layık olmak gerektiğine inanıyoruz diyerek; Genel Merkezlerinin Toplu görüşmelerde talepleriyle ilgili kısa bilgi sundular.
EDİRNE’DE ŞUBAT AYINDA 590 KONUT SATILDI
“BU PAYLAŞIM DEVLET CİDDİYETİYLE BAĞDAŞMAZ ”
EDİRNE HIZLA YAŞLANIYOR: NÜFUSUN %18’i 65 YAŞ ÜSTÜ
159 YILLIK ÇINAR: EDİRNE BELEDİYESİ
EDİRNELİ GENÇ AŞÇILAR MÜNİH’TE TECRÜBE KAZANDI
ŞEHİT BABASI ALİŞ BİLEN'E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI: VALİ SEZER’DEN BİRLİK VE VEFA MESAJI
ÖZEL İDARE GENEL SEKRETER YARDIMCISI YILDIRIM KANUN TANIMIYOR
MODİFİYE TARTIŞMASINA EDİRNE’DEN “NETLİK ” ÇAĞRISI
ENEZ’DE NÜFUSUN %17’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
HAVSA’DA NÜFUSUN %14’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU
KEŞAN, MUSTAFA AKSAL’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
İPSALA’NIN TARİHİ DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRILIYOR
KARAAĞAÇ'TA AĞAÇLAR SADECE BUDANMADI, KÖKÜNDEN DE SÖKÜLDÜ
UZ.DR.DİLEK TUNCER'E EDİRNE TABİP ODASI’NDAN MESLEKİ BAŞARI ÖDÜLÜ
SELİMİYE İLE ESKİ CAMİ ARASINDA RAY MI VARDI?
KADINLARIN ONURLU MÜCADELESİNE SAYGIYLA
GÜMÜLCİNE’DE TARTIŞMALI ÇAĞRI: HASTANEDEKİ BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRKÇE KONUŞMA ELEŞTİRİLDİ
İPSALA’DA HER 7 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
UZUNKÖPRÜ’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
ROMAN KADINLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI EDİRNE’DEN YÜKSELECEK ”
KEŞAN’DA HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
AKARYAKIT'A BEKLENEN ZAM NİHAYET AÇIKLANDI
EMEKLİLER;“BAYRAM İKRAMİYESİ GERÇEKÇİ ARTIRILSIN”
ÇELTİK EKİMİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
EDİRNE’DE BARAJLARIN DOLULUK ORANI
Yükleniyor




