• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

MEMUR SEN YEREL BASINLA BİR ARAYA GELDİ…

özellikle son zamanlarda yerelde EĞİTİM BİR SEN’e yönelik başlatılan kampanyalara dikkat çekti. Dalgıç, “Yaptığımız bu hizmet sendikacılığımız dolayısıyla, sağımızdaki ve solumuzdaki sendikalar, hızla artan üye sayımızı

Gündem 12.03.2016 16:04:38 0
MEMUR SEN YEREL BASINLA BİR ARAYA GELDİ…

MEMUR SEN YEREL BASINLA BİR ARAYA GELDİ…

Edirne MEMUR SEN İl Başkanı Erdinç Dalgıç ve MEMUR SEN'e Bağlı Tüm Hizmet Kolları Şube Başkanları ile birlikte düzenlediği akşam yemeğinde, yerel basınla bir araya geldiler. “MEMUR-SEN’imiz; Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon, Edirne’de 5 bin’e yakın üye sayısıyla, hizmet sendikacılığı yapıyoruz.” Diyen, Edirne MEMUR SEN İl Başkanı Dalgıç, MEMUR SEN’in İlimiz ve ülke genelindeki faaliyetlerinden bahsettiği konuşmasında, özellikle son zamanlarda yerelde EĞİTİM BİR SEN’e yönelik başlatılan kampanyalara dikkat çekti. Dalgıç,  “Yaptığımız bu hizmet sendikacılığımız dolayısıyla, sağımızdaki ve solumuzdaki sendikalar, hızla artan üye sayımızı kıskanarak, bir haftadır basında yersiz ve mesnetsiz söylemlerle bizi karalamaktadırlar. ‘’Çamur at izi kalsın’’ söylemiyle yapılan bu maksatlı haberler, iyi bilsinler ki bizim hızımızı kesemeyecektir…” dedi.

Edirne MEMUR SEN İl Başkanı Erdinç Dalgıç; MEMUR SEN’in kuruluşundan buyana yaşadığı süreçle ilgili sinevizyon gösterisinden sonra yaptığı konuşmada şöyle dedi:  

2001 yılında çıkan 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu ile yeni bir ivme kazanan memur sendikacılığı, geçen 14 yıllık sürede işçi sendikacılığının tarihsel değişimine ve dönüşümüne nazaran en az iki üç kat daha hızlı bir değişim ve gelişim süreci geçirmiştir. Bu kısa ve hızlı değişim sürecini üç dönemde değerlendirmek mümkündür: Kamu-Sen ve KESK’in yetkili olduğu dönem, toplu görüşmeden toplu sözleşmeye geçilen 2010 Anayasa Değişikliği Referandumu’ndan sonraki dönem ve Memur-Sen’in yetkili olduğu dönem.

Memurlara sendikal hakların verilmesiyle kamu görevlileri, sendika ve sendikacı tanımını, 12 Eylül darbesinden önce yapılan işçi sendikacılığının bıraktığı travmatik izler, ideolojik kısır çekişmeler üzerinden yaparak sendikalara çok da sıcak bakmadılar. Ancak zamanla bu kanunu çıkaran ve özgürlükler alanında geniş açılımlar yaparak AB perspektifinden sendikal yapılanmalara yasal anlamda geniş imkânlar tanıyan hükümetin uygulamaları ve söylemleri yavaş yavaş memur sendikacılığının, hafızalardaki işçi sendikacılığından farklı olduğu algısını tetikleyerek, 2001’den itibaren tüm sendikalar hızlı bir ivme kazanarak üye sayılarını sürekli artırdılar.

2010 yılına gelindiğinde ise artık Türkiye’nin demokratikleşme ve özgürleşmesinin önündeki en önemli engellerden biri olan anayasanın değişmesi; kendi değerlerine ve halkına karşı emreden değil, hizmet eden; sorgulayan değil, hesap veren; ayrıştıran değil, birleştiren; tanımlayan değil, kendini ifade eden bireylerin ortaya çıkmasına imkân veren bir anayasanın yapılması ihtiyacı doğmuştu. Tüm siyasi partiler bu ihtiyacı her ortamda ifade etse de, maalesef ortak bir metin hazırlanamamış, 12 Eylül 2010 tarihinde 26 maddelik anayasa değişikliği halkın onayına sunularak kabul edilmiştir. Bu değişiklikler içinde çalışma hayatını ilgilendiren çok önemli bir kazanım elde edilmiş, 2001 yılında çıkarılan sendikalar kanunu revize edilerek toplu görüşmeden toplu sözleşmeye geçilmiştir. Bu süreçte de maalesef Memur-Sen’den önceki yetkili sendikalar yine çok kötü bir imtihan vererek, anayasal hakka kavuşturulan toplu sözleşme hakkının da verildiği referanduma hayır kampanyaları düzenleyerek sendikal eksenlerinin nerelere kaydığını bir kez daha göstermişlerdir. Bu süreçte özellikle Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen, 1982 model anayasada yapılacak ve özgürlükleri genişletecek değişikliklere evet demiş, çıkan sonuca bakıldığında da çalışanların gerçek temsilcisi olmuştur.

Yukarıda kısaca bahsettiğimiz sendikal sürecin ardından, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in yetkiyi aldıktan sonraki süreç yepyeni bir dönemin başlangıcı olmuştur. Bu süreç, işçi sendikacılığının bıraktığı olumsuz izleri memur sendikacılığına taşıyan sendikaların kirlettiği ‘sendika’ ve ‘sendikacı’ terimlerinin yeniden anlam kazandığı, hak, özgürlük, değer, ilke, mazlum, mağdur kelimelerinin öznesi durumuna geldiği bir dönem olmuş, memur sendikacılığındaki tarihsel sürecin en önemli ve üçüncü dönemini oluşturmuştur.

Yakın tarihte örneklerine sıkça rastladığımız başkanı ile birlikte değerleri ve ilkeleri de değişen, zaman zaman birilerinin taşeronluğunu ve tetikçiliğini yapan sendikalar, sahneden ve alandan çekilmek zorunda kalacaktır. Bu bir temenni değildir. Çalışma hayatında farklı sendikaların olması, sayılarının artması çalışanlar için bir kazanımdır. Ancak eleştirdiğimiz bu sendikal tanım ve sendikacı refleksinin doğuracağı doğal sonuç bu olacaktır. Onun için Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in iyi ve temel örneklerini oluşturduğu yeni sendikal düzleme geçmek, sendikal tanımları ve ekseni buraya oturtmak, hangi sendikaya üye olurlarsa olsunlar, sendika üyelerinin oluşturacağı dalgayla mümkündür.

Sendikamız, Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın 1992’den beri ortaya koyduğu istikametten asla sapmamış, çizgisini çok daha belirgin hale getirerek hak aramanın adresi, mazlum ve mağdurların sesi olmuştur.

2016-2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşmesi’yle, kamu görevlilerine, emeklilere, eş durumu mağdurlarına, 4/C’lilere, mühendislere, şeflere, öğretmenlere, memura, hizmetliye hem genel toplu sözleşmeyle hem de hizmet kolu toplu sözleşmesiyle yeni haklar, yeni imkânlar kazandırdık. Türkiye’yi uzun bir sıkıntı ve kaos tüneline sokmaya çalışanların heveslerini kursaklarında bırakan ortaklaşma, uzlaşma ve birlikte karar verme iradesinin miladı 3. Dönem Toplu Sözleşmesi’nin ve içerdiği 213 kazanımın kamu görevlilerine bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum.

Memur-Sen’imiz Türkiye genelinde 1 milyona yaklaşan, yerel bazda da 5000 e yakın üye sayısıyla, üyelerimize hizmet sendikacılığı yapmaktadır.

Edirne’mizde klasik sendikacılığa karşı, ilkeli ve nitelikli, sırayı bozmadan sıradaşı işler yaparak sendikacılığımızı üyelerimize;

-Yemekli tanışma, kaynaşma ve karşılıklı bilgi paylaşımları toplantıları

-Ücretsiz olarak görevde yükselme sınavına hazırlık kursları, deneme sınavları ve hazırlık kitapları

-Ücretsiz olarak Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı sınavına hazırlık kursları, deneme sınavları ve hazırlık kitapları

-Önemli günlerde değişik aktiviteler ve kahvaltılı programlar

-Kadınlar komisyonumuzun yaptığı etkinlikler ile hizmet vermekteyiz.

Ayrıca aday öğretmenlerimize;

-Memuriyete başladıkları gün itibarıyla sendikalara üye olma haklarının olduğunu, sendikalı olmanın bir ayrıcalık olduğunu, sendikalı olduklarında elde edecekleri kazanımların olacağını onlara anlattık. Sendikamızın aday öğretmen sınavının kaldırılması ve eğitim yardımı ödeneğinin verilmesi ile ilgili talebini, bakanlığa bildirdiğimizi ilettik. Kendilerini onura ederek, okullarında ziyaret edip, değişik hediyeler verdik.

Üniversitemizde de, çalışan personelimizin çalışma ortamları, sorunları ve istekleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Bu isteklerin ve sorunların giderilmesine yönelik çalışmalar yapıldı.Yapılan bu çalışmalar, şubat ayında üniversiteler arası en fazla üye yapan 5. İl olma onurunu bize kazandırdı. Bu onuru bize kazandıran üniversite yönetimimize teşekkür ediyoruz. Üniversitemizdeki bu olumlu ve güzel gelişmeler inşallah hız kesmeden devam edecektir.

Ayrıca iş güvencesi konusu ile ilgili olarak da;

Sağımızdaki ve solumuzdaki sendikalar, 657 sayılı Memurlar Kanunu’ndaki İş güvencesini teşbih çeker gibi sürekli gündemde tutmaktadırlar. Onlara cevabımız, bugüne kadar 657 den fazla değişikliğe uğramış 657 içindeki iş güvencesi kırmızıçizgimizdir.

Yaptığımız bu hizmet sendikacılığımız dolayısıyla, sağımızdaki ve solumuzdaki sendikalar, hızla artan üye sayımızı kıskanarak, bir haftadır basında yersiz ve mesnetsiz söylemlerle bizi karalamaktadırlar. ‘’Çamur at izi kalsın’’ söylemiyle yapılan bu maksatlı haberler, iyi bilsinler ki bizim hızımızı kesemeyecektir…

 

EDİRNE’DE ŞUBAT AYINDA 590 KONUT SATILDI

“BU PAYLAŞIM DEVLET CİDDİYETİYLE BAĞDAŞMAZ ”

EDİRNE HIZLA YAŞLANIYOR: NÜFUSUN %18’i 65 YAŞ ÜSTÜ

159 YILLIK ÇINAR: EDİRNE BELEDİYESİ

EDİRNELİ GENÇ AŞÇILAR MÜNİH’TE TECRÜBE KAZANDI

ŞEHİT BABASI ALİŞ BİLEN'E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI: VALİ SEZER’DEN BİRLİK VE VEFA MESAJI

ÖZEL İDARE GENEL SEKRETER YARDIMCISI YILDIRIM KANUN TANIMIYOR

BAKAN IŞIKHAN;"EMEKLİ MAAŞ VE İKRAMİYELERİ 14-19 MART ARASINDA ÖDENECEK"

MODİFİYE TARTIŞMASINA EDİRNE’DEN “NETLİK ” ÇAĞRISI

ENEZ’DE NÜFUSUN %17’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU

HAVSA’DA NÜFUSUN %14’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU

KEŞAN, MUSTAFA AKSAL’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

İPSALA’NIN TARİHİ DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRILIYOR

KARAAĞAÇ'TA AĞAÇLAR SADECE  BUDANMADI, KÖKÜNDEN DE SÖKÜLDÜ

UZ.DR.DİLEK TUNCER'E EDİRNE TABİP ODASI’NDAN MESLEKİ BAŞARI ÖDÜLÜ

SELİMİYE İLE ESKİ CAMİ ARASINDA RAY MI VARDI?

KADINLARIN ONURLU MÜCADELESİNE SAYGIYLA

GÜMÜLCİNE’DE TARTIŞMALI ÇAĞRI: HASTANEDEKİ BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRKÇE KONUŞMA ELEŞTİRİLDİ

EMEKLİ İKRAMİYESİ KALKIYOR MU?

İPSALA’DA HER 7 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU

UZUNKÖPRÜ’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU

ROMAN KADINLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI EDİRNE’DEN YÜKSELECEK ”

KEŞAN’DA HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU

AKARYAKIT'A BEKLENEN ZAM NİHAYET AÇIKLANDI

EMEKLİLER;“BAYRAM İKRAMİYESİ GERÇEKÇİ ARTIRILSIN”

ÇELTİK EKİMİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

EDİRNE’DE BARAJLARIN DOLULUK ORANI

BU AKŞAM "ZAM'LANARAK" SİSTEME GİREBİLİR

EDİRNE’NİN EĞİTİM HARİTASI: MERKEZ İLÇEDE KUŞAKLARDA GÖRE EĞİTİM TABLOSU

Yükleniyor

loading

EDİRNELİ GENÇ AŞÇILAR MÜNİH’TE TECRÜBE KAZANDI

ENEZ’DE NÜFUSUN %17’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU

HAVSA’DA NÜFUSUN %14’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU

İPSALA’DA HER 7 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU

UZUNKÖPRÜ’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU

KEŞAN’DA HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU

EDİRNE’NİN EĞİTİM HARİTASI: MERKEZ İLÇEDE KUŞAKLARDA GÖRE EĞİTİM TABLOSU

EDİRNE’NİN EĞİTİM HARİTASI: HER 3 KİŞİDEN 1’İ TEMEL SEVİYEDE

EDİRNE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDE ASALET RESMİLEŞTİ

SAYIŞTAY T Ü’NİN 2024 BÜTÇESİNDE 653 MİLYON TL ZARAR TESPİT ETTİ.

ŞEHİT BABASI ALİŞ BİLEN'E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

KEŞAN, MUSTAFA AKSAL’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

UZ.DR.DİLEK TUNCER'E EDİRNE TABİP ODASI’NDAN MESLEKİ BAŞARI ÖDÜLÜ

ROMAN KADINLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI EDİRNE’DEN YÜKSELECEK ”

EDİRNE’DEN TARİHE GEÇECEK MANİFESTO: EMEKLİLER ARTIK SUSMUYOR

EMEKLİLER DERNEĞİNDEN BİR İLK: “EMEKLİ ÇALIŞTAYI ” GELİYOR

TÜRK KIZILAY EDİRNE’DE YENİ DÖNEM: İYİLİK İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

SANAYİDE YETİŞTİ, ODAYA TALİP OLDU: YUSUF DOBRANYALI SAHAYA İNDİ

KIRKPINAR LİONS’TAN ANLAMLI DESTEK: 6 TEKERLEKLİ SANDALYE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞACAK

SEZERLER GIDA’DAN PATİLİ DOSTLARA 1 TON CAN DESTEĞİ

EDİRNE HIZLA YAŞLANIYOR: NÜFUSUN %18’i 65 YAŞ ÜSTÜ

159 YILLIK ÇINAR: EDİRNE BELEDİYESİ

İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI: VALİ SEZER’DEN BİRLİK VE VEFA MESAJI

MODİFİYE TARTIŞMASINA EDİRNE’DEN “NETLİK ” ÇAĞRISI

KARAAĞAÇ'TA AĞAÇLAR SADECE  BUDANMADI, KÖKÜNDEN DE SÖKÜLDÜ

SELİMİYE İLE ESKİ CAMİ ARASINDA RAY MI VARDI?

KADINLARIN ONURLU MÜCADELESİNE SAYGIYLA

GÜMÜLCİNE’DE TARTIŞMALI ÇAĞRI: HASTANEDEKİ BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRKÇE KONUŞMA ELEŞTİRİLDİ

ÇELTİK EKİMİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

EDİRNE’DE BARAJLARIN DOLULUK ORANI

AKÇA CAFE – 1986’DAN BUGÜNE EDİRNE’NİN DEĞİŞMEYEN LEZZETİ!

BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ: HAMZA ERHAN

SERKAN ÇAKIRLAR: ONU TANIYANLAR “FERDİ TAYFUR” DİYE ÇAĞIRIYOR

TOPRAKTAN SPORLA BEREKET FİLİZLENİYOR: HAMZA ERHAN VE SUBAŞI KOOPERATİFİ

İPSALA’DA BİR YAZAR, BİR SOHBET: MURAT AKYOL’LA KİTAPLARDAN KAMERALARA

EDİRNE'DE 10 YILLIK ERİŞİLEBİLİRLİK SINAVI: ENGELSİZ MECLİS SAHADA

KİTABINI “EDİRNE BASIN EMEKÇİLERİNE ” İTHAF ETTİ

KEŞFETTİĞİNİZ BU GENÇ DEĞERİ  BAŞOĞLU'NUN İNSAFINA TERK ETMEYİN VALİ BEY!

AİLEMİZİN ACI GÜNÜ

GAZETELERİ YAŞATMA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14