Tarih: 21.03.2023 13:12

MÜFTÜ BAŞOĞLU VAKIFLARDAN ŞİKAYETÇİ.

Facebook Twitter Linked-in

MÜFTÜ BAŞOĞLU VAKIFLARDAN ŞİKAYETÇİ.

Bu yıl fitre miktarı 70 TL olarak açıklandı.

Kısa süre önce Edirne İl Müftüsü olarak atanan Hasan Başoğlu,  20 mart 2023 pazartesi günü basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ramazan ayının arifesinde yapılan hazırlıkladan bahseden yeni İl Müftümüz Hasan Başoğlu, Ramazan Bayramına ulaşmanın şükrü olarak Fıtır sadakasının verildiğini hatırlatıp, 'bu yıl deprem nedeniyle Diyanet Fıtır sadakası miktarını erken açıkladı.

Fıtır sadakasının en güzeli Bayram öncesi verilendir. Burada önemli olan insanları sevindirmektir.

Fıtır sadakası bu sene 70 lira olarak açıklandı. Bu rakam en alt seviyedir. Mesela ben bir günde 70 liralık yemek yiyorum. Başka birisi 1000 liralık yiyebilir. İşte onun fıtır sadakası olarak bin lira vermesi gerekir.

Fıtır-Fitre miktarı aynı zamanda günlük fidye kefareti gibidir. Bir kimse sağlık sebebiyle oruç tutamıyorsa ve imkanı varsa fidye vermesi gerekiyor. Yani Ramazan ayında tutamadığı oruç'un en asgarisi fidyesi olarak 70 TL den 30 gün 2 bin100 TL fidye vermesi gerekir.' Dedi.

VATANDAŞ BİZLERDEN ŞİKAYETCİ AMA CAMİLERİN GELİR GETİREN DÜKKANLARI VE TUVALETLERİ VAKIFLARA AİT.

Başoğlu, 'Devlet camilerin sadece ve sadece aydınlatma giderlerini öder. Isıtma giderlerini ödemez. Keşke Selimiye, Ulucami gibi camilerin atalarımızın onlar için bıraktığı şeylerden biraz nasiplenebilsek. Bazen yetemiyoruz, sıkıntılar oluyor.

Bu camilerle ilgili mülkiyeti vakıflara ait... Özellikle Edirne halkının bilmesini isterim. Biz sadece ibadet alanlarını yönetiyoruz. Yani şadırvanlar, tuvaletler gelir getiren dükkanlar bize ait değil. Vatandaş bizi CİMER’e yazıyor. Sabah namazında tuvaletler kapalı diyor. Onun bizimle alakası yok. Onları vakıflar ilgili kişilere kiraya veriyor. Orası cami olduğu için bize soruyorlar. Zamanla buraların inşallah düzeleceğine inanıyorum. ' Dedi

İLK TERAVİHİ ÇARŞAMBA AKŞAMI KILACAĞIZ
İlk Teravih Namazı'nın Çarşamba akşamı kılınacağını da sözlerine ekleyen Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, Çarşamba’yı Perşembeye bağlayan gece ise ilk sahura kalkılacağını da bildirdi.

Ramazan ayında her sene olduğu gibi tüm camilerde hem mukabele okunacağını hem de teravih namazı kılınacağını dile getiren Müftü Başoğlu,Selimiye, Ulu Cami, Üç Şerefeli Camii'nde haftada 2 gün Enderun usulü teravih namazı kılınacağını bildirdi.

Yeni Müftümüz Hasan Başoğlu Edirne'de görev yapmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —