Tarih: 22.09.2014 19:59

NİHAYET(!) “GAZİMİHAL HAMAMI RESTORE EDİLECEK”

Facebook Twitter Linked-in

NİHAYET(!) “GAZİMİHAL HAMAMI RESTORE EDİLECEK”

Tabiri caiz ise Edirne’nin tam orta yerinde yok olmaya terk edilmiş Gazimihal hamamı Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in girişimleri ile restore edilecek.Edirne Valisi Dursun Ali Şahin mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan Gazimihal hamamı Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredilmesi için gerekli işlemleri için düğmeye bastı ve devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından fizibilete çalışmalarına başlayan Vakıflar Bölge Müdürlüğü Gazimihal hamamını işlemlerin tamamlanmasının ardından restore edecek.

Edirne'nin Tarihi zenginlik açısından dünyanın sayılı kentlerinden biri olduğunun altını çizen Vali Dursun Ali Şahin, yıllardır metruk halde duran Gazimihal bey hamamının restorason çalışmalarına en kısa sürede başlanacağını söyledi. Vali Şahin, “Gazimihal bey hamamı uzun yıllardır metruk halde duruyor. Tam şehrin girişinde bulunan bu tarihi zenginliğimiz bakımsızlığı nedeniyle hiçde hoş olmayan görüntülere neden oluyor.  Bu hamamın mülkiyetini Vakıflar Bölge Müdürlüğüne yaptık ve ekiplerimiz derhal çalışmalara başladılar. Yapılacak röleve ve kazı çalışmalarının ardından projelendirilip en kısa sürede restorasyon ihalesini yapacağız. Hamamın restorasyonunun tamamlanmasıyla şehrimizin Avrupa tarafından girişi bu hoş olmayan görüntüden kurtulacak” dedi.

Vali Şahin, Edirne’de atıl  şekilde duran ve şehrin zenginliği olan bir çok eserin restorasyonu için gerekli girişimlere başladıklarınıda sözlerine ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —