Tarih: 12.04.2021 19:44

O BİR AĞAÇ VE ORMAN TUTKUNU

Facebook Twitter Linked-in

Mustafa Ersoy:

1950 Edirne merkez Avarız köyünde doğdu. Evli , biri İngilizce Öğretmeni, diğeri Diş Doktoru olan iki oğlu var.

İlk Okulu köyünde okuduktan sonra, tahsil hayatına Öğretmeni  Recai Erkli beyin yönlendirmesiyle  Kepirtepe İlk Öğretmen Okulunda devam etti.

1970 yılında Kepirtepe İlk Öğretmen Okulundan mezun olduktan sonra ilk görev yeri olan Gaziantep- Islahiye- Daracık Obası köyünde görevine başladı.

75 öğrencili köyün ilk öğretmeni  olan Mustafa Ersoy, sadece dört duvar bir çatıdan oluşan binayı onarıp okul haline getirip görev yapmaya başladı.

Sırasıyla Edirne- Uzunköprü- Süleymaniye köyü, Lalapaşa -Kavaklı köyü, Edirne Merkez Uzgaç Köyü ve Edirne Merkez Yıldırım Mahallesi Meriç İlk Okulunda görev yaptıktan sonra bu okuldan 1996 yılında emekli oldu.

Edirnede ikamet eden Mustafa Ersoy zamanının büyük bir bölümünü Avarız köyünde geciriyor.
Ağaçları ve ormanları çok seviyor. Ersoy ‘bizi temsil eden ağaç MEŞE olmalı’ diyecek kadar doğayla iç içe yaşamak istiyor.

Köyünde amatörce arıcılık yapan Mustafa hocanın en büyük hayali, gerçek manada bir kooparatif kurmak ve gönüllü olarak köyü ve köylüsü için orada çalışmak.

Avarız köyünün geçmişi ve Balkanlardan getirdikleri gelenek , göreneklerini ,yaşayan kaynaklardan araştırarak kaleme alan Mustafa hocanın; günlük siyasi yazıları ile birlikte derlediği yazıları gazetemizde yayımlamaya başlıyoruz.   

İlgi ile okuyacağınız ve kendinizden birşeyler bulacağınız bir yazı dizisi olacağını umuyoruz.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —