Tarih: 15.02.2023 11:03

O KONTEYNERLARI EDİRNE VALİLİĞİ YAPTIRDI

Facebook Twitter Linked-in

O KONTEYNERLARI EDİRNE VALİLİĞİ YAPTIRDI

Hamza Yasa
valilik o konteynırları motorkros yarışlarında kullandı!

Edirne Valiliği Musabeyli konusunda bulunan 8 adet tuvalet ve 5 adet banyo konteyneri ile ilgili haberimize valiliğin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla amacını aşan bir cevap vermiş.

Valilik Facebook hesabından yaptığı açıklamada özetle; söz konusu konteynerların valiliğe ait olmadığını, konteynerların sahibi olan firmadan bağış talebinde bulunduklarını, lakin firmanın bağış yapmadığı yönünde bir açıklama yapmış.

Firmayı hedef gösteren ve valiliği böyle bir zamanda aciz gösteren bu açıklama kamuoyunda yanlış anlamalara sebep vermiştir.

Söz konusu konteynerlar bir önceki vali Ekrem Canalp'ın tayin olmadan hemen önce (!) Motokros yarışları için 'bir oldu bittiyle' ihale edip satın aldığı ve Motokros yarışlarında kullanılan konteynerlardır!
Kaldı ki o alanda yapılan tüm imalatlar aynı sistem ile yapılmış(!) ve zamanın İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yapan vali yardımcısı Yusuf Güler’in kontrolünde gerçekleşmistir! Hatta vali yardımcısı Yusuf Güler Motokros yarışlarında derece yapan yarışmacılara kupa ve ödüller vermiştir!

..............................................................................................................................

Daha sonra Edirne valisi Hüseyin Kırbıyık'ın izinli olduğu bir gün (16 Ağustos 2022 Salı) yerine vekaleten bakan  Vali yardımcısı Yusuf Güler -kendi kontrolündeyken yapılan- motokros yarışları ile ilgili Protokolü vali yetkisi ile tek taraflı iptal etmiş ve Musabeyli korusundaki tüm imalatları yapan firmalarla Edirne valiliği ile mahkemelik olmuşlardı.

Bir oldu bittiyle devlet anlayışına yakışmayan bir sistemle yaptırılan Musabeyli konusundaki imalatların sorumluları, o işi yapan müteahhitlerin sorumlulğu BİR ise, o işleri bu şekilde yapılmasını emreden ve bu emirlere uyup  seyreden  yetkililerin sorumluluğu DOKUZ dur!

Öte yandan o konteynerlar kimin malı olursa olsun Edirne valiliği satın alıp...El koyup deprem bölgesine göndermelidir.

Bu işler kadroya aldırdığı kızının odasını makam odası konforunda döşetenlere bırakılırsa böyle bir açıklama ile milletin başıns Ateş düşer!
 
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —