Tarih: 06.05.2019 16:36

On numara birincilik

Facebook Twitter Linked-in

 GELENEKSEL AT YARIŞININ BİRİNCİSİ 'ON NUMARA'
Bu yıl Kakava Hıdırellez Şenlikleri kapsamında düzenlenen 8. Geleneksel At Yarışını Yalçın Derebey’in On Numara adlı atı kazandı.Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın  startı ile başlayan yarış renkli görüntülere sahne oldu.Yarışta, Güven Serbetoğlu’nun 'Suriyeli' isimli atı ikinci olurken, Murat Baltadan'ın Tilbe adlı atı üçüncü oldu.Yarışa katılan tüm atlara toplamda 200 kilo yem hediye edildi.
Edirne Kakava, Hıdırellez Şenlikleri; 5 Mayıs 2019 Pazar günü geleneksel at yarışlarıyla başladı.Bu yıl 8’si düzenlenen at yarışları Edirne Kapalı Cezaevi yanındaki alanda,romanların davul zurna eşliğinde yaptıkları eğlenceyle başladı. 9 at'ın katıldığı ve  yaklaşık 2 bin metre mesafeli pistte yapılan at yarışlarının startını Edirne Belediye Başkan Recep Gürkan verdi. İzleyenlerin çoşkulu tezahüratlarıyla biten yarışta, Yalçın Derebey’in On Numara adlı atı birinci, Güven Serbetoğlu’nun 'Suriyeli' isimli atı ikinci olurken ve Murat Baltadan'ın Tilbe adlı atı üçüncü oldu.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yarışı kazana atların sahiplarine 1'inci olan Derebeyi'ne tam altın,2'inci olan Serbestoğlu'na yarım altın ve 3'üncü olan Baltadan'a  çeyrek altın armağan etti. Yarışa katılan tüm atlara toplamda 200 kilo yem hediye edildi.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptığı konuşmada; 'Kakava - Hıdırellez Şenlikleri kapsamında at yarışlarının bu yıl sekizincisini düzenliyoruz.Burada bir yanlışı düzeltmek istiyorum.  Medyada da çıkıyor zaman zaman yük atlarını koşturuyorlar diye. Bu atlar yük atı değil. Bunlar daha önce yarışlarda koşmuş, çeşitli nedenlerle yarışlardan çıkarılmış ve vatandaşlarımız almış, farklı amaçlarla kullanıyor. Burada koşan atların hepsi daha önce yarışlarda koşmuş yarış atlarıdır' diye konuştu.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —