Tarih: 25.02.2015 18:56

ÖZEL İDAREDE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI YAPILDI

Facebook Twitter Linked-in

ÖZEL İDAREDE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI YAPILDI

Edirne İl Özel İdaresi 35 çalışanı için unvan ve pozisyon değişikliği sınavı yaptı. 'Sınavda başarılı olan personel daha sonra sözlü ve tatbiki sınava tabi tutulacak.Yazılı sınavdan 70 puan barajını geçen personel 27 Şubat 2015 tarihinde sözlü, 06 Mart 2015 tarihinde ise tatbiki sınava katılmaya hak kazanacak” dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhammet Öztürk konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kurumumuzda 4857 sayılı yasaya tabi olarak görev yapan ve kurumca yapılan görevlendirmeler ile kendi pozisyonlarının dışındaki pozisyonlarda çalıştırılan işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için sınav açılmıştır. Bu sınavla İl Özel İdareleri norm kadro ilke ve standartlarına ilişkin yönetmelikte yer alan aşçı, usta, operatör ve şoför kadroları için açılan sınavla atölyelerimizde ve arazide fiili yapmış oldukları işler için hak etmiş oldukları pozisyonun verilmesi amaçlanmıştır. Sınava girmek için gerekli şartları taşıyan ve ilan edilen niteliklere sahip olan personelin müracaatları incelenmiş bunlardan uygun olanlar sınava tabi tutulmuştur. Sınav iki ayrı oturum halinde yapılmış ve 25 sorudan oluşmaktadır. 5 soru genel kültür, 10 soru mesleki bilgi, 10 soru idari yapı ve görev alanlarından oluşmaktadır. Yazılı sınavdan 70 puan barajını geçen personel 27 Şubat 2015 tarihinde sözlü, 06 Mart 2015 tarihinde ise tatbiki sınava katılmaya hak kazanacak” dedi.

Özel İdare ek binasında yapılan sınava yaklaşık 35 personel ter döktü. Sınava Özel İdare Genel Sekreter Yardımcıları Ahmet Turan Ateş ve Alaaddin Uğur, ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdür V. Meral Üyümez,  Bilgisayar İşletmeni Betül Bekar, işçi Nevin Karabaşlı ve Sendika Temsilcisi İşçi M. Şefik Yavuz gözlemci olarak katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —