Tarih: 18.12.2014 16:33

ÖZGÜR YANKAYA “KARİYER GÜNLERİ” ETKİNLİĞİNDE

Facebook Twitter Linked-in

ÖZGÜR YANKAYA “KARİYER GÜNLERİ” ETKİNLİĞİNDE

Süper Lig’in başarılı Hakemlerinden Özgür Yankaya; Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen“Kariyer Günleri” etkinliğinin bu ayki konuğu oldu. Edirne’de lise düzeyindeki öğrenciler için düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinliğinde öğrencilerle buluşan Yankaya; “Çocukluk günlerimin en büyük hayali olan futbolcu olmak için çıktığım yolda sadece futbol kuralları daha iyi öğrenmek için gittiği hakemlik kursundan bugünlere geldim.” Dedi.

 Edirne Milli Eğitim Müdürlüğünce öğrencilerin kariyer tercihindeki yükünü hafifletmek ve gelecek kaygılarını azaltmak amacıyla düzenlenen etkinliğin bu ayki programı Edirneli Süper Lig Hakemi Özgür Yankaya oldu. 1 saat süren programda öğrencilere kendini ve Futbol hakemliğini anlatan Yankaya; “Trakya Üniversitesi'ndeki öğrencilik yıllarımda amatör olarak futbol oynarken arkadaşlarımla birlikte Futbol oyununun kurallarını daha iyi öğrenmek için oluşturduğumuz iyi bir grupla futbol hakemliği kursuna başladık. Hakemliğe ilk adımımı o zaman attım. Sadece kuralları öğrenmek için gitmiştik ama daha sonra oradaki hakem hocalarım bana bu işi yapabileceğimi söylediler ve futbol maceram orada bitmiş oldu… 1999 yılında hakemliğe başladım. Gençlerin maçları, amatör müsabakaları derken yavaş yavaş yükselmeye başladım ve profesyonel liglere adımımı attım. 3'üncü, 2'nci Lig, PTT Ligi ve en sonunda Süper Lig'e kadar geldim. 2006-2007 yılında Süper Lig'e yükseldim.” Dedi.

 “Belki futbolcu olamadık ama futbolun içinde olmaya devam ediyoruz” diyen Özgür Yankaya; Dünya'nın en popüler sporu olan futbolda müsabaka yönetmenin kendisine çok büyük bir keyif ve haz verdiğini söyledi.

Yankaya; “Hakemlikte veya başka meslekte olsun, insan eğer işini severek yaparsa, başarılı oluyor yaptığı işte. Hakemlik biliyorsunuz son yıllarda Türkiye'de çok gelişim gösterdi. Sizler de biliyorsunuz, Dünya Kupası'na bu sene bir hakemimiz gitti. Hatta bir hakem ekibimiz gitti. Milli takımın gidemediği Dünya Kupası'nda bir hakem takımı orada bizi Türkiye'yi temsil ettiler. Yarı final müsabakası yönettiler, finalde de Cüneyt Çakır hocamız 4'üncü hakem çıktı.” dedi.

Hakemlik mesleği çok kısa sürede Dünya'daki birçok ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de profesyonel hakemliğe geçiş yapacak. Diyen Yankaya; Öğrencilerin “Ne kadar para alıyorsunuz?” sorusuna; “Ben de olsam merak ederdim… Bizler futbolcular kadar yüksek meblağlar almıyoruz. Orada federasyonun bir çalışanı gibi bulunuyoruz. Son zamla 6 bin lira civarında maç başı ücret alıyoruz.” dedi.

    




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —