Tarih: 20.05.2022 14:11

ÖZTUNÇ;MALİYE BAKANI MI? STENDAPÇI MI?

Facebook Twitter Linked-in

CHP'li Ali Öztunç, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati için' Bizim vatandaşlarımız Bulgaristan’a gidip, alışveriş yapıp, ezip, yemek yiyip geliyorlardı. Şimdi Bulgaristan’dan gelenler aynı durumda. Onların parası değerlendi, bizim ki değer kaybetti. Maliye bakanı mı ? stendapçı mı?” diyerek eleştirilerde bulundu.
Edirne’de bir dizi ziyaret gerçekleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Edirne İl Binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Dün gece Edirne’ye gelen Öztunç,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramını fener alayına katıldı.
Son yıllarda komşumuz Bulgaristan’ın para birimi olan Leva’nın değer kazanması ve Türk Lirasının değer kaybı sonrası Bulgar vatandaşların neredeyse tüm ihtiyaçlarını Edirne’den karşılaşması ve Türk vatandaşların Bulgaristan’a gitmesinin neredeyse zor olduğu bu dönemde CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç,bu konuyu gündemine taşıdı.
  İLİKLERİMİZE KADAR ZAM 
Günümüze baktığımızda Türkiye çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Ekonomi iliklerimize kadar hissedilir hale geldi. Her gün zam, her şeye zam.  Zam, zam, zam. Gün geçmiyor ki bir şeye zam gelmesin diyen Öztunç,'
Kimilerinin bir eli yağda bir eli balda, sarayda yaşıyorlar, keyifleri yerinde. Hiçbir şeye para vermiyorlar. Elektrik, doğalgaz, su, şeker, un, yağ. Hiçbir şeye. Milletin en ızdıraplar çektiğinin farkında değiller.
 Buğday taban fiyatı hala açıklanmadı. Neyi bekliyorsunuz ey AKP. Geçtiğimiz yıl ile bu yıl ki tüm giderler arttı. Geçen yıla oranla bugün ki buğday taban fiyatının 3-4 katı olmalı. En az 8 buçuk Lira olması gerekiyor. Nasıl bir devlet yönetim şekliniz var ki yönetemiyorsunuz' dedi.
BİZİM PARAMIZ DEĞER KAYBETTİ 
 Öztunç,'Yönetmekten acizsiniz artık. Ben 5-6 yıl önce Edirne’ye geldiğimde görüntü şuydu; insanlar Bulgaristan’a gidip, alışveriş yapıp, gezip, yemek yiyip geliyorlardı. Şimdi Bulgaristan’dan gelenler aynı durumda. Onların parası değerlendi, bizim ki değer kaybetti.
Bunun sorumlusu Erdoğan ve AKP’dir. Türkiye’yi bu hale onlar getirdi. Maliye bakanı mı ? stendapçı mı? belli değil. Türkiye Maliye Bakanlığının koltuğunda böyle birinin oturması yakışıyor mu? 6 ay gözlerinizi kapayın, 6 ay sonra her şey güzel denildi 1 ay kaldı fakat her şey hala aynı. Ağlanacak halimizi gülüyoruz' dedi. 
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —