Tarih: 11.04.2009 15:26

Polis teşkilatı 164 yaşında…

Facebook Twitter Linked-in

 

Polis teşkilatı 164 yaşında...

polis 164 yaşında 3

Çeşitli etkinliklerle sürdürülen Polis Haftası 10 Nisan Polis günü kutlamalarıyla son buldu. Atatürk anıtına çelenk koyma töreninden sonra Halk Eğitim Müdürlüğü salonunda yapılan törenle devam eden etkinlikte konuşan İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı; Güvenlik sağlık gibi varlığı tabi, yokluğu ise kabul edilemeyen bir haldir. Dedi. 

Hanefi Avcı, Konuşmasında;''Güvenliğin olmadığı ortamda eğitimden, ticaretten, iletişimden ve sosyal faaliyetlerden, hatta devletten bahsedilemez'' dedi.

polis 164 yaşında 4MOBESE'nin Eylül ayında hizmete gireceğini belirten Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, "Suç ve suçluluk ile mücadelede teknolojinin tüm imkânlarından faydalanmak için, 2 yıldır hazırlıkları yapılan MOBESE (Elektronik Kent Güvenlik Sistemi) Projesinin, ilimizde kurulması işlemi için, ihalesi ikmal edilerek yapımına Nisan Ayı itibari ile başlanmıştır. Bu yıl Eylül ayının sonunda bitirilerek hizmete girecektir.  Kısa bir süre içerisinde hizmet verecek olan MOBESE projesi, polis hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve kent güvenliğimizin sağlanmasında önemli ölçüde katkı sağlayacaktır.

İlimiz merkezi, Keşan ve Uzunköprü ilçeleri ile Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli hudut kapılarını da kapsayacak olan MOBESE Sistemi, emniyet hizmetlerinde verimliliği birkaç kat arttıracağı gibi polis teşkilatı yanında, Belediye, Jandarma, Gümrük, Sivil Savunma gibi birçok kamu kurumuna da, hizmetlerinde önemli katkılar sunacaktır" dedi.

Avcı ayrıca güvenliğin sağlık gibi varlığı tabi, yokluğu ise kabul edilemeyen bir hal olduğunu söyledi.

Afganistan, Irak, Lübnan gibi ağır iç güvenlik sorunları yaşayan ülkelere, sonra bu sorunları en az yaşayan Almanya, Fransa, İsviçre gibi ülkelere bakıldığında insan ve toplum yaşamı için güvenliğin ne demek olduğunun anlaşıldığını belirten Avcı, şöyle konuştu:

 

''Güvenliğin olmadığı ortamda eğitimden, ticaretten, iletişimden ve sosyal faaliyetlerden, hatta devletten bahsedilemez. Güvenlik sorunun tam farkında olmak için ya kaçak göçmenlerin barındığı müdürlüğümüze ait misafirhaneyi ziyaret ederek, insanların ülkelerini neden terk ettiklerini onlardan dinlemek veya ülkelerinde iç kargaşa olduğu için batıya gitmeye kalkanken yalnızca 15 binden fazla insanın Edirne'de yakalandığı ya da BM raporlarına göre her yıl Akdeniz de 3 binden fazla suda boğulmuş insan cesedinin bulunduğu istatistiklere bakmak gerekiyor. Yakın zamanda dünyada yaşanan terör olayları, tüm dünyanın yeni bir güvenlik tehdidi ile karşı karşıya olduğunu, tüm devletlerin bu yeni dalga tehditlere karşı toplumlarını korumak için yeri organ, birim ve argümanlara ihtiyaç duyduğunu göstermektedir.''

Programın sonunda Polis haftası etkinlikleri kapsamında ödül alan öğrencilerle, yıl içinde gösterdikleri başarılı çalışmalardan dolayı takdire layık görülen Polis Memurlarına ödülleri verildi. Emniyet Müdürü Hanefi Avcı daha sonra tebrikleri makamında kabul etti. Polis Teşkilatının 164.Kuruluş Yıl dönümü etkinlikleri, DSİ sosyal tesislerinde saat 20:00 de yapılan Kokteyl'e son buldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —