Tarih: 08.03.2017 13:22

RECEP GÜRKAN’DAN MERAL AKŞENER’E TAM DESTEK

Facebook Twitter Linked-in

RECEP GÜRKAN’DAN  MERAL  AKŞENER’E   TAM DESTEK

CHP’li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Meral Akşenerin  referandum etkinliklerinin engellenmesi iddiasına, “tüm ‘Evet’çilere, tüm ‘Hayır’cılara da sesleniyorum, Edirne’de kendilerine salon verilmezse ben onlara salon temin edeceğim.  Cumhuriyet’le kavgası olanlar, Atatürk’le kavgası olanların dışında herkesin başımızın üzerinde yeri var” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tüm Yerel-Sen’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği kahvaltı etkinliğine katıldı.

Gazetemiz; Meral Akşener’in Edirne’de referandum etkinliğinin engellendiğine yönelik sorusuna,“Cumhuriyet’le kavgası olanlar, Atatürk’le kavgası olanların dışında herkesin başımızın üzerinde yeri var” dedi.

Herkesin konuşma hakkının olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Edirne gibi bir kentte hangi düşünceye mensup olursa olsun,  ya da bu referandum üzerinden bahsedersek hangi grup grup içinde ‘Hayır’ veya ‘Evet’i destekliyor olsun, herkesin konuşma hakkı var ve konuşma yeri bulmak gerekiyor. Edirne’de konuşamayacak olanlar Cumhuriyet’le kavgası olanlar, Atatürk’le kavgası olanların dışında herkesin başımızın üzerinde yeri var. Referandum kampanyası bağlamında bahsedersek, ‘evet’i savunan birine salon verilmemesine nasıl itiraz edersek, ‘hayır’ı savunan birine de aynı itirazı yaparız. ‘Evet’i savunan biri kim olursa olsun gelip özgürce kampanyasını yapabilmeli, ‘Hayır’ı savunan biri de gelip fikirlerini özgürce açıklayabilmeli, kampanyasını yapabilmelidir. Gerek Evet’çilerin gerek ‘Hayır’cıların neresi olursa olsun, hiçbir şekilde demokrasiye bağdaştırmamız da tasvip etmemiz de desteklememiz de mümkün değildir. Bu yüzden ister tüm ‘Evet’i savunanlara, tüm ‘Hayır’ı savunanlara eğer size salon verilmezse gelin ben size salon vereceğim Edirne’de bu beni sorumluluğum. Burada bizim hangi oyu kullanacak olmamız, hangi düşünceyi veya ‘Evet’i ya da ‘Hayır’ı söylüyor olmamız çok önemli değil, önemli olan insanların ister ‘Evet’ ister ‘Hayır’ grubunda yer alsınlar, ifadelerini özgürce sunabilmelerine olanak sağlamaktır, demokrasi budur. Edirne’de bunun en başta teminatı benim, tüm ‘Evet’çilere, tüm ‘Hayır’cılara da sesleniyorum, Edirne’de kendilerine salon verilmezse ben onlara salon temin edeceğim” şeklinde konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —