Tarih: 05.05.2014 16:02

ROMAN ÇOCUKLAR BAHARI UÇURTMALARIYLA KARŞILADILAR

Facebook Twitter Linked-in

ROMAN ÇOCUKLAR BAHARI UÇURTMALARIYLA KARŞILADILAR

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Edirne Belediye Başkanlığı ile birlikte düzenlediği Uçurtma Şenliğinde roman çocukları baharı renga renk uçurtmalarıyla karşıladılar. Şallı yaptığı açıklamada; derneğimiz kuruluşundan itibaren çok sayıda sosyal sorumluluk projeleri geliştirmiş özellikle dezavantajlı çocukların toplum içindeki varlığı, sosyal uyum gibi sorunları aşması anlamında sosyal ve kültür etkinliği çalışmaları yürütmekteyiz. Geleceğimiz olan çocuklarımıza güvenli yarınlar bırakmak bizlerin en büyük sorumluluğudur. Yaşadığımız bu ülkede tüm çocuklar bizimdir anlayışından yola çıkarak gerçekleştirdiğimiz tüm etkinliklerde hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık.”dedi.

Şallı; Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak bu yıl uçurtma şenliğinin 3. gerçekleştirdik.  Hafta sonu gerçekleştirmiş olduğumuz Musabeyli köy koruluğunda Çocuklarımızın herhangi bir güvenlik sorunu yaşamaması için jandarmayı bilgilendirip, bizlerle ilgilenmişlerdir.  Etkinliğimize Mimarsinan, Ferah,50.yıl ve Fevzipaşa İlkokulundan 75 çocuk ve bazı aileler katılmıştır.

 4 saat süren etkinlik içinde çocuklarımız değişik yarışmalar yapıp, piknik yapmışlar ve uçurtmalarını uçurmuşturlar. Mahallelerde zaten boş arazi kalmadı. Çocukların çoğu uçurtmayı bile bilmez oldu. Bir gün de olsun, mutlulukları uçurtmanın yüksekliği ile göğe ersin istedik. Bilgisayardan ayrı kalıp, arkadaş ve insan sevgisi oluşsun. Gerçekleştirmiş olduğumuz etkinliğe Edirne Belediyesi Kültür ve sosyal işler Müdür Vekili Hasan Avcı, Belediye personelinden Burcu Birgül ve Altan Güzeli’nin katılmasından memnunluk duyduk. Desteğinden dolayı Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan’a teşekkür ediyoruz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —