Tarih: 02.06.2023 18:26

SABAHATTİN YAZ; 28 MAYIS KANAL İSTANBULUN REFERANDUMU HALİNE GETİRİLEBİLİRDİ!

Facebook Twitter Linked-in


SABAHATTİN YAZ; 28 MAYIS KANAL İSTANBULUN REFERANDUMU HALİNE GETİRİLEBİLİRDİ!

Cumhurbaşkanlığı secimleri sonrası görüştüğümüz; Şehrimizden yetişen bürokraside üst düzey hizmet vermiş,sanayide dünya ölçeğinde projeler gerçekleştiren,kendisini bütün dünyaya bir uzman olarak kabul ettiren hemşehrimiz Makina Yüksek Mühendisi Sabahattin Yaz'a sohbet arasında, yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan 'HALKIMIZ  BU SEÇİMLERDE BANA OY VEREREK PROJELERİMEDE  DESTEK OLMUŞTUR... BU; BENİM EN ÖNEMLİ PROJEM OLAN KANAL İSTANBUL  PROJEME DE HALKIMIZ ONAY VERDİ DEMEKTİR' diyerek Kanal İstanbul Projesine ayağının tozu ile başlarmı? Diye sorduk...

Bu konuların uzmanı olan Sabahattin Yaz; 
BEN 28.MAYIS SEÇİMLERİNDEN EVVEL BU KONUDA  Sayın EKREM İMAMOĞLUNA ve MUHALEFET YÖNETİCİLERİNE AŞAĞIDAKİ GÖRÜŞÜMÜ İLETMEYE ÇALIŞTIM.
ULAŞIP ULAŞMADIĞINI BİLMİYORUM.
ŞÖYLE Kİ;

Kanal istanbul konusundaki çekincelerimiİ ve bölgemize yapacağı olumsuz etkileri sıralayarak  özetle şunları BELİRTMİŞTİM.

'KANAL İSTANBUL projesi İstanbul kadar TRAKYA illeri (Edirne-Kırklareli-Tekirdağ-Çanakkale) vatandaşlarımızı da çok OLUMSUZ etkileyecek bir projedir.

En az 10 yıl sürecek olan bu proje,karayolu ile İstanbula gidip gelecek Trakya halkı,yollarda trafikte olabilecek binlerce DAMPERLİ TIR'ın da katılımı ile halihazırda mevcut ana arterlerdeki yıldırıcı trafik,mevcut bir BOĞAZIN geçişi çok zorken ikinci bir BOĞAZIN da ilavesiyle,TRAFİĞİ daha da YILDIRICI ve ÇEKİLMEZ hale getirecektir.

Bu durum yurtdışından kara yolu ile yurdumuza gelecek vatandaşlarımız ve turistler için de geçerlidir.
Bugüne kadar bu projeye Sn.İmamoğlu tek başına MÜTHİŞ bir direniş göstermiş ve kayda değer bir ilerleme olamamıştır.

Yeniden Cumhurbaşkanı secilen Sayın Erdoğan,daha önceki seçimlerden sonra söylemiş olduğu gibi 'HALK SEÇİMLERDE BU PROJEYE BANA ONAY VERDİ' iddiaları ile projeyi bütün gücüyle başlatabilr...
Bu projenin İMAR PLANI,iktidara yakın kişiler tarafından gizlice öğrenilerek,
araziler daha TARLA vasfındayken çiftçilik ve hayvancılık yapan yöre halkından çok ucuz fiyatlarla kapatıldığı söylenmektedir.

Kanal bölgesindeki el değiştiren araziler bilahare yoğun reklamlarla YABANCILARA,ağırlıklı olarak da zengin ARAPLARA çok UÇUK fiyatlarla peşkeş çekilmiştir.

Akılalmaz RANTLARIN oluştuğu bu bölgede KANAL İSTANBUL  gibi UCUBE,LUZUMSUZ,tatlı SU KAYNAKLARINI yok edecek,yaratacağı 5-6 milyon çok yoğunluklu nufus artışının İstanbula ve MARMARA DENİZİNE geri dönülemez ZARARLAR verebilecek,İstanbul halkını gerek ET-SÜT ürünleri,gerekse SEBZE-MEYVA vs. ürünleri ile besleyen,bölgedeki tarım arazilerini yok eden bu proje, Sayın EKREM İMAMOĞLUNCA,28.MAYISTA yapılan  seçimlerde  bir FIRSAT bilinip,bir REFERANDUM gibi,başta İSTANBUL HALKININ hatta bütün Türkiye HALKININ ONAYINA sunulmuş olarak kabul ettirmeliydi...
Yani Sayın.Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda dahi KANAL İSTANBUL PROJESİ HALKIN ONAYINI ALAMAMIŞTIR diye yapacağı yorumu ile elini halk nezdinde güçlendirmiş olurdu ve bu konuyu Sayın Erdoğan TARAFINDAN kolay kolay güdeme getirilemezdi,diye düşünüyorum.'dedi.
Seçimlerin sonucu hakkında ki görüşlerini sorduğumuz Sebahattin Yaz 'Ülkemiz ve halkımız için hayırlı olsun İNŞALLAH!' diye cevap verdi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —