Tarih: 13.06.2016 15:05

ŞALLI; “CENAZE EVİNDE DÜĞÜN OLMAZ, MEVLİT OKUTTUK…”

Facebook Twitter Linked-in

ŞALLI; “CENAZE EVİNDE DÜĞÜN OLMAZ, MEVLİT OKUTTUK…”

Edirne roman eğitim gönüllüleri derneği başkanı Turan Şallı; “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Toplu Sünnet Şöleninde ihtiyaç sahibi 13 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Ancak daha önceden planladığımız şölen günümüze, Edirneli Polis Memuru Nefize Özsoy’un terör saldırısı sonucunda şehit düşmesinden ötürü “cenaze evinde düğün olmaz” anlayışımızdan ötürü müzikli eğlence kısmını çıkardık. Eğlence olmasa da insanlarımız arasındaki gönül bağını, sevgi, kardeşlik, komşuluk ilişkilerini tekrar yaşama olanağı bulduk.”dedi.

Edirne roman eğitim gönüllüleri derneği başkanı Turan Şallı açıklamasında şöyle dedi;  “Derneğimiz tarafından düzenlenen ikinci toplu sünnet şöleninin ikincisini düzenlemiş bulunmaktayız. İhtiyaç sahibi çocuklarımız için düzenlemiş olduğumuz sünnet etkiliğini daha önceden müzikli eğlence olarak düşünmüş idik. Ancak, Edirneli Polis Memuru Nefize Özsoy’un terör saldırısı sonucunda şehit düşmesinden ötürü “cenaze evinde düğün olmaz” anlayışımızdan dolayı müzikli eğlence kısmını çıkardık. Sünnet şölenimizi Kur’an okumak suretiyle sade bir şekilde gerçekleştirdik. Sünnet olan çocuklarımıza geçmiş olsun diyoruz. Bu yıl ihtiyaç sahibi 13 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Eğlence olmasa da insanlarımız arasındaki gönül bağını, sevgi, kardeşlik, komşuluk ilişkilerini tekrar yaşama olanağı bulduk.

Bugün çocuklarımızın ve ailelerin mutluluğuna ortak olmanın sevinci ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz etkinliği sosyal sorumluluk olarak görmekte olup,  etkinliğimizde bizlere destek veren gönül dostlarımıza teşekkür ediyoruz.”  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —