Tarih: 28.05.2014 18:23

ŞALLI; “NAZLI ILICAK ÇİNGENELERDEN ÖZÜR DİLEMELİDİR!”

Facebook Twitter Linked-in

ŞALLI; “NAZLI ILICAK ÇİNGENELERDEN ÖZÜR DİLEMELİDİR!”

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı yaptığı açıklamada gazeteci Nazlı Ilıcak; “’Şecaat arz ederken, merd-i kıpti sirkatin söyler.’ Sözünü geri almalıdır. Dedi. Yazılı açıklama ile Gazeteci Nazlı Ilıcak’tan sözlerini geri almasını isteyen Şallı; Ilıcak bir TV programında söylediği; (Çingene yiğitliğini anlatırken, hırsızlığını söyler.)sözünün Çingenelere yönelik en büyük ön yargı olduğunu söyledi.

 Şallı; “27.05.2014 tarihli bugün gazetesindeki köşe yazısında gazeteci Nazlı Ilıcak, “Şecaat arz ederken, merd-i kıpti sirkatin söyler.” (Çingene yiğitliğini anlatırken, hırsızlığını söyler.) ifadesini kullanması büyük bir talihsizliktir. Yazının bütünlüğüne bakıldığında siyasi analiz yapılmış, kötü benzetmeye Çingeneleri de ortak etmiştir. Gazeteci Nazlı Ilıcak, aslında bizlere bir kez daha kanıtlamıştır ki, toplumsal veya bireysel anlamda Çingenelere yönelik ön yargıları kırmanın zor olduğu anlaşılmaktadır. İster istemez ünlü fizikçi Albert Einstein menşur sözü geliyor akıllara;”ön yargıları yok etmek atomu parçalamaktan zordur.”

Şallı devamla;“Bu sözler; Yüzyıllardır ekonomik yoksunluk, sosyal dışlanmaya maruz kalan Çingenelerde derin üzüntü yaratmıştır. Nazlı Hanım, toplumu mal olmuş bir gazetecidir. Kullanmış olduğu sözün art niyetli olmadığını düşünmekteyiz. Ancak toplumda Çingenelere yönelik ön yargıları pekiştirecek anlamlar yüklemektedir. Romanlara yönelik ön yargıların kırılması yönünde çalışmalar yapan derneğimizin çalışmalarını engeller mahiyettedir. Gazeteci Nazlı Ilıcak’tan, Romanlar için diyalog gurubu olarak Türkiye’de bulunan Çingene guruplarından, özür dilemesini bekliyoruz.” Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —