Tarih: 17.10.2020 15:06

SARAÇLAR KURAN KURSUN'DA 8 AY'DIR PANDEMİ KURALLARI İŞLEMİYOR!

Facebook Twitter Linked-in

SARAÇLAR KURAN KURSUN’DA 8 AY’DIR PANDEMİ KURALLARI İŞLEMİYOR!
Hamza Yasa /haber yorum.

Bu yıl mart ay’ından buyana kesintisiz  eğitim veren, Edirne İl Müftülüğü Balık Pazarı Saraçlar Kuran Kursu’nda ; 90 çocuk Pandemi kuralları hice sayılarak hafızlık eğitimi alıyor!

Edirne İl Müftülüğü Balık Pazarı Saraçlar Kuran Kursu’nda sürdürülen kurs çalışmalarına katılan çocuklardan 45,50’si 7’şer,8’er kişilik yatakhanelerde mesafe ve sağlık kurallarını gözetmeden yatılı eğitim alıyorlar! İşin en acı tarafı ise bütün bunlar;  her gün camilerden vatandaşlara “lütfen pandemi kurallarına uyunuz” diye uyarılarda bulunan Edirne İl Müftülüğünün bilgisi dahilinde yapılıyor!

Resterasyonu’nu 2015 yılında eski Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in, devlet kasasından büyük paralar harcayarak yaptırdığı özel mülk(!) olan, ‘Edirne Balık Pazarı Saraçlar Kuran Kursu’, mülk sahipleriyle ana caddedeki bir kamu binasıyla becayiş yapılmış ve ayda 12 bin TL bedelle Edirne İl Müftülüğünce kiralanmış!
2015 yılından buyana Edirne İl Müftülüğüne bağlı olarak yatılı kuran kursu olarak hizmet veren Balık Pazarı Saraçlar Kuran Kursu yöneticisi M.Ö,  geçen ay yardım severlere sosyal medya hesabından  attığı mesajla yardım talep etti!
Edirne İl Müftülüğü Balık Pazarı Saraçlar Kuran Kursu yöneticisi M.Ö hoca, adiatlarını ödeymeyen hafız adayları için ‘Bende bir hafızın yetişmesine yardımcı olmak isterim’ kampanyası başlatığını duyurdu! M.Ö hoca kampanya ya destek vermek isteyenlerden, servis kullanan öğrenciler için 350TL, servis kullanmayan öğrenciler için ise 250 TL aylık yardım talep etti.

Pandemi kurallarını hice sayarak 90 çocuğun hayatını risk eden Edirne İl Müftülüğü  Balık Pazarı Saraçlar Kuran Kursu yöneticisi M. Ö hoca, sosyal medya hesabından attığı mesajında “ Bu kampanya ya pandemiden dolayı büyük ihtiyac hasıl oldu” diye not yazdı!

Edirne İl Müftülüğü Balık Pazarı Saraçlar Kuran Kursu’nda M.Ö,Y.Y,H.C,M.U hocalar  ögretici olarak, S.M aşcı olarak, A.B ve K.T ise İŞ KUR bağlantısız(!) yardımcı hizmetlerde çalışıyorlar!

Öğrenci ve personel sayısı yaklaşık 100 kişi olan Edirne İl Müftülüğü Balık Pazarı Saraçlar Kuran Kursu pandemi kurallarını yok sayarak 8 aydır Edirne’nin merkezinde aralıksız hizmet vermeye devam diyor!

İl Müftülüğünün bilgisi dahilinde,Edirne Valisinin gözünün önünde...

 
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —