Tarih: 09.03.2022 00:20

SAVAŞA HAYIR

Facebook Twitter Linked-in

HABER MERKEZİ 
Türk Ocakları Edirne Şubesi Başkanı Yakup Öz yaptığı konuşmada, “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı işgal harekâtına başladığı 24 Şubat 2022 tarihi, 1990’lardan bu yana küresel dünya düzeni veya düzensizliğinin geçirdiği aşamalar veya dönüm noktalarından biri olarak tarihe geçecek. Bu hadise öncesinde, uzun süre Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açıp açmayacağı tartışıldı. Rusya, Ukrayna toprakları içindeki Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanıdığını ilan ederek beklenen savaşı başlattı.
Bu işgal bütün dünyanın gözü önünde olan bir işgal. Bu işgal sadece Ukrayna’ya değil Ukrayna’da yaşana Kırım Türklerine da yapılan bir saldırıdır.. Biz bu işgale karşı çıkacağız. Mücadele edeceğiz.
Bütün dünyanın gözlerinin önünde Rusya Ukrayna’yı parça parça yutmakta. Aylardır bu tartışma sürüyor. Rusya’nın bu planları bir şekilde gündemdeydi fakat maalesef gerek dünyada gerekse de ülkemizde Rus yanlısı çevreler ısrarla işgali görünmez hale getirmeye çalıştılar. Rusya’nın eylemleri açık işgalleri açık katliamları bir şekilde Rusya’nın güvenliği ile kendisini koruma hakkıyla ilişkilendirilerek meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Bunu şiddetle reddediyoruz’’ dedi.
 
Ukrayna’nın başkenti Kiev’den, Dışişleri Bakanlığı organizasyonu ile Türkiye’ye getirilen Kırım Tatar Türklerinden Anife Kurtseyitova’nın konuşması duygulandırdı.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —