Tarih: 05.08.2015 15:49

“ŞEHİRLER VE KÜLTÜRLER PROJESİ” İLE İLİMİZE 600 GENÇ GELDİ

Facebook Twitter Linked-in

“ŞEHİRLER VE KÜLTÜRLER PROJESİ” İLE  İLİMİZE 600 GENÇ GELDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen “Şehirler ve Kültürler Projesi” kapsamında Ağustos ve Eylül aylarında İlimizden 160 genç, Adana, Amasya, Ankara illerine gidecekler. Bu seyahatlerde gençlerimiz farklı illerden gelen gençlerle program boyunca birbirini tanıma imkânı bularak şehirlerin kültürlerini tanıyıp gönüllülük faaliyetlerine katılacaklar. Bu proje ile ayrıca ülkemizin çeşitli illerinden 600 genç İlimize gelerek şehrin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri sağlanacak.

Programda tarihi ve kültürel alanda hareketlilik faaliyetlerinin yanı sıra, belirlenen temaya uygun olarak 100. Yılında Çanakkale, Osmanlı Başkentleri, Madde Bağımlılığı Seminerleri verilecektir. Sinema gösterimi, çeşitli gönüllülük faaliyeti etkinlikleri yapılacaktır.

Şehirler ve Kültürler Projesi, gençlerin ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görmeleri, kültürlerini geliştirerek, Anadolu'da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyetimizi tanımaları,   yapılacak eğitim faaliyetleri ile gençlerimizi bilinçlendirmek amacıyla başlatılmış bir hareketlilik projesidir.           




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —