Tarih: 26.11.2022 21:34

'ŞİDDETE HAYIR' VURUŞU

Facebook Twitter Linked-in

Edirne’nin Kurtuluşunun 100. Yılı ve 25 Kasım, 'Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü' dolayısıyla düzenlenen turnuva kapsamında Karaağaç Arda Spor Kadın Futbol Takımı, Bulgaristan’ın Plovdiv FK Enko Kadın Futbol Takımı’nı 25 Kasım Stadyumunda ağırladı.
Sporcular maç öncesi sahaya, ‘Kurtuluş günün kutlu olsun Edirnem’ ve ‘Kadına yönelik şiddete hayır’ yazılı pankartlarla çıktı.
Maç öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kadına yönelik şiddetin en az olduğu illerden birinin Edirne olduğunu söyledi. Gürkan, “Bugün bir taraftan da kadına şiddeti önleme günü. Bu bağlamda hem Edirne'nin ilk kadın futbol takımı olan Karaağaç Arda bir maç yapacak, bir dostluk maçı. Hem kadına şiddetin önlenmesi anlamında bir mesaj vermek hem de Edirne'nin 2022 yılını kutlamak istedik. Edirne, özgür kadınların olduğu, kadına şiddetin en az olduğu şehirlerden birisi. Bu anlamda bugün verilecek mesajın da kadınların bugüne kadar erkek sporu olarak bilinen futbolda da ne kadar başarılı olduklarını hep beraber göreceğiz. Kadına şiddete hayır diyoruz ve Edirne'mizin 100. kurtuluş yılını bir kez daha kutluyoruz.” dedi.
30 dakikadan 2 devre oynanan maçta Plovdiv FK Enko Kadın Futbol Takımı, Karaağaç Arda Spor Kadın Futbol Takımı’nı 4-2 mağlup etti.   


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —