-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
SİGORTASIZ İŞÇİ ÇALIŞTIRANLAR; AMAN DİKKAT!!!
Asgari ücretin bin 300 liraya çıkmasıyla kaçak işçi çalıştırma oranları da artmaya başladı. SGK ise denetimlerini sıklaştırdı. 1 yıl kaçak işçi çalıştırmanın cezası 49 bin liraya çıkarıldı. Asgari ücret 1300 TL oldu. Asga
SİGORTASIZ İŞÇİ ÇALIŞTIRANLAR; AMAN DİKKAT!!!
Asgari ücretin bin 300 liraya çıkmasıyla kaçak işçi çalıştırma oranları da artmaya başladı. SGK ise denetimlerini sıklaştırdı. 1 yıl kaçak işçi çalıştırmanın cezası 49 bin liraya çıkarıldı. Asgari ücret 1300 TL oldu. Asgari ücretteki bu artış sonrası birçok işverenin Kaçak işçi çalıştırmaya başladığı iddiaları, Sosyal Güvenlik Kurumu’ nu harekete geçirdi.
SGK, kaçak işçi çalıştırma ile ilgili denetimlerini sıklaştırdı. Kaçak işçi çalıştırdığı tespit edilen işletmelere para cezası kesiliyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu, kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında şirketleri yakından takip ediyor. SGK, asgari ücrette yapılan artış sonrasında kaçak işçi denetimlerini arttırdı. Her ilde bulunan bin 500 sosyal güvenlik denetmeni, kaçak işçi tespitinin yanı sıra, sahte sigortalı denetimi de yapıyor.
YARIM MİLYAR TL CEZA
SGK denetmenleri geçen yıl çoğu ihbar sonucu 70 binin üzerinde iş yerinde denetim gerçekleştirdi. Bu denetimler sonucunda 50 bine yakın kaçak çalıştırılan işçi kayıt altına alındı. Kaçak işçi çalıştıran işletmelere de 500 milyon Türk lirasının üzerinde para cezası kesildi.
9.5 MİLYON KAYIT DIŞI ÇALIŞAN VAR
Yapılan denetimlere rağmen Türkiye’de kayıt dışı istihdam büyük bir sorun. TÜİK verilerine göre Türkiye’de 27 milyon 150 bin çalışan bulunuyor. Bu çalışanlardan yüzde 35,1’de kayıt dışı olarak istihdam ediliyor. 9.5 milyon kayıt dışı çalışan, herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadığı için de sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor.
CEZA AĞIRLAŞTIRILDI
Ceza asgari ücretle sigortasız işçi çalıştıran işverenin cezaları da arttırıldı. 1 yıl boyunca sigortasız çalıştırılan bir işçi için 38 adet asgari ücret cezası karşılığı 49 bin lira ceza kesilecek. Bunun yanı sıra teşvik primleri kesilecek, iş kazası, meslek hastalığı varsa bunların masrafları da işverene fatura edilecek.
DEVLETİN ZARARI 60 MİLYAR
Kayıt dışı istihdam nedeniyle kamu da zarara uğruyor. Her yıl 60 milyar liranın üzerinde para devletin kasasına girmiyor. Kayıt dışı istihdamın engellenmesi halinde sosyal güvenlik sistemindeki açık önlenebiliyor. Türkiye’de 2014 yılında 50 milyar TL sosyal güvenlik açığı meydana geldi. Kayıt dışı istihdamda 1 puanlık azalma devletin kasasına yaklaşık 2 milyar Türk lirası para girmesi anlamına geliyor.
EDİRNE’DE ŞUBAT AYINDA 590 KONUT SATILDI
“BU PAYLAŞIM DEVLET CİDDİYETİYLE BAĞDAŞMAZ ”
EDİRNE HIZLA YAŞLANIYOR: NÜFUSUN %18’i 65 YAŞ ÜSTÜ
159 YILLIK ÇINAR: EDİRNE BELEDİYESİ
EDİRNELİ GENÇ AŞÇILAR MÜNİH’TE TECRÜBE KAZANDI
ŞEHİT BABASI ALİŞ BİLEN'E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI: VALİ SEZER’DEN BİRLİK VE VEFA MESAJI
ÖZEL İDARE GENEL SEKRETER YARDIMCISI YILDIRIM KANUN TANIMIYOR
MODİFİYE TARTIŞMASINA EDİRNE’DEN “NETLİK ” ÇAĞRISI
ENEZ’DE NÜFUSUN %17’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
HAVSA’DA NÜFUSUN %14’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU
KEŞAN, MUSTAFA AKSAL’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
İPSALA’NIN TARİHİ DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRILIYOR
KARAAĞAÇ'TA AĞAÇLAR SADECE BUDANMADI, KÖKÜNDEN DE SÖKÜLDÜ
UZ.DR.DİLEK TUNCER'E EDİRNE TABİP ODASI’NDAN MESLEKİ BAŞARI ÖDÜLÜ
SELİMİYE İLE ESKİ CAMİ ARASINDA RAY MI VARDI?
KADINLARIN ONURLU MÜCADELESİNE SAYGIYLA
GÜMÜLCİNE’DE TARTIŞMALI ÇAĞRI: HASTANEDEKİ BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRKÇE KONUŞMA ELEŞTİRİLDİ
İPSALA’DA HER 7 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
UZUNKÖPRÜ’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
ROMAN KADINLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI EDİRNE’DEN YÜKSELECEK ”
KEŞAN’DA HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
AKARYAKIT'A BEKLENEN ZAM NİHAYET AÇIKLANDI
EMEKLİLER;“BAYRAM İKRAMİYESİ GERÇEKÇİ ARTIRILSIN”
ÇELTİK EKİMİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
EDİRNE’DE BARAJLARIN DOLULUK ORANI
Yükleniyor




