Tarih: 03.08.2018 12:17

ŞİRİN ÇOGAL; TRAKYA’YA TERMİK SANTRALLER İSTEMİYORUZ

Facebook Twitter Linked-in

ŞİRİN ÇOGAL; TRAKYA’YA TERMİK SANTRALLER İSTEMİYORUZ

Kırklareli Termik Santral ÇED toplantısı ile ilgili Cumhuriyet gazetesine verdiği ropartajı gazetemizle de paylaşan  TEMA Vakfı Edirne  İl Temsilcisi Şirin Çogal; “Kömürlü Termik Santraller hep enerji meselesi olarak tartışılıyor;aslında bunun çok ötesinde bu  toprak hakkı meselesi,çiftçi hakkı meselesi,su meselesi,iklim adaleti meselesi olarakta tartışılması gereken konudur.” Diyor.

Termik santraller Çiftçilerin geçim kaynaklarını bu ülkenin gıda havzalarını ortadan kaldıracak projeler,Kömürlü Termik Santral projeleri elektrik projesinden çok ötedir.

Aynı zamanda Kömürlü  Termik Santraller çok yoğun su kullanımları sebebiyle de sorunlu projelerdir.

Kömürlü Termik Santral projelerinin ülkemizin geleceği için doğru projeler olmadığını ,enerji politikalarının merkezine konulan kömür meselesinin doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyoruz.

Geleceğimizi garanti altına alan tarım havzalarımız Kömürlü Termik Santral tehditi altında.

Türkiye hem enerji verimliliği potansiyeli açısından  hem de yenilenebilir enerji kaynakları açısından yüzünü sürdürülebilir bir yaşamın merkezine alan enerji politikalarına dönmeli.Biz enerjiyi verimli kullanmadığımız sürece maalesef doğa ve insanlık hep kaybedecek.

Trakya’nın duyarlı doğa dostu vatandaşlarına seelenen TEMA Vakfı Edirne  İl Temsilcisi Şirin Çogal;  “Trakyamızda yaşamı savunan halkımızın yanında olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Trakya toprakları sizlere çok şey borçlu. VAROLUN”diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —