Tarih: 03.06.2022 21:27

KENDİ SİSTEMİMİZİ KURMALIYIZ

Facebook Twitter Linked-in

HABER MERKEZİ 
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Mustafa İriş,” Sonuç olarak komşularımızla ilişkilerimizin süratle normalleştirilmesi süreci planlanmalıdır. 50 yıldan beri haykırdığımız, ‘Kendi NATO’muz’ süratle kurulmalıdır”dedi.
 
KONAN AMBARGOLAR VAR
Ukrayna savaşı, Rusya’ya konan ambargolar ve yaşanan son gelişmeler gösteriyor ki yeni bir para sistemi kurmanın zamanı geldiğini ifade eden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş,”Ukrayna savaşı, Rusya’ya konan ambargolar ve yaşanan son gelişmeler gösteriyor ki yeni bir para sistemi kurmanın zamanı gelmiştir” dedi..
“VATANDAŞ YARINA GÜVENLE BAKAMIYOR
Derviş yasaları olarak bilinen 15 yasanın izlerinin hala silinmediğini belirten İriş; “Ölçüler darmadağın. Paramızın değerinden emtia fiyatına kadar ölçü kalmadı. İnsanlarımız yarına güvenle bakmıyor. İş dünyası önünü göremiyor. Tarım ve hayvancılık evlere şenlik. Şimdi de şeker ithalatı başladı. Hâlbuki ülkemiz, en azından gıda konusunda kendine yeter ülkeler arasındaydı. Dünyadaki gelişmeler ülkemizi de etkiliyor.
“Ülkemizde hâlâ Nisan 2002 tarihli Derviş Yasalarının izleri silinemedi. Tahribatı tamir edilemedi. 15 günde meşhur 15 yasa çıkarılmıştı. Amerika’dan gelip CHP milletvekili olup ekonominin başına getirilen Kemal Derviş, yerli milli ekonominin tabiri caizse canına okumuş; sonra sessizce çekip gitmişti. Bu süreçler masaya yatırılmadan, sebep-sonuç ilişkileri aydınlatılmadan, halkımızın bugünü doğru algılamasını bekleyemeyiz” şeklinde konuştu.
“ADİL BİR EKONOMİK SİSTEME GEÇİŞ SAĞLAYABİLİRİZ”
Yeni bir para sistemi kurmanın zamanının geldiğinin altını çizen İriş; “Her ihtiyaç alanı iyi ölçülüp planlanmalıdır. Üretim seferberliği başlatılmalıdır. Sektörlerde haksız rekabet ve tekelleşme önlenmelidir. Fırsat eşitliği sağlanmalıdır. Diğer taraftan makro ekonomide bağımlılıktan kurtulacak adımlar süratle atılmalıdır. Hedef; borç-faiz sarmalından kurtulmak olmalıdır. Ukrayna savaşı, Rusya’ya konan ambargolar ve yaşanan son gelişmeler gösteriyor ki yeni bir para sistemi kurmanın zamanı gelmiştir. Bölgede adil bir ekonomik sisteme geçiş sağlayabiliriz” dedi.
“ BASKILARA KARŞI TAVİZ  VERMEMİZ GEREKİR “
Şimdi güncel konu NATO ve Ukrayna. Her 2 konuda da ülkemiz yönetiminin yaklaşımlarının doğru olduğu kanaatindeyiz diyen İriş,”Sürecin bu istikamette iyi yönetildiğini söyleyebiliriz. Ama endişelerimiz de var. Beklentimiz; muhtemel baskılar karşısında taviz verilmemesi, perde arkası ayak oyunlarına gelinmemesidir. Sonuç olarak komşularımızla ilişkilerimizin süratle normalleştirilmesi süreci planlanmalıdır. 50 yıldan beri haykırdığımız, ‘Kendi NATO’muz’ süratle kurulmalıdır”  diye konuştı.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —