10565,74%-0,59
42,17% -0,01
49,02% -0,28
5558,99% -1,71
9196,59% -3,17
Slovakya İstanbul Konsolosu ETSO yu ziyaret etti...
Slovakya İstanbul Konsolosu Zuzana Kobzova ETSO'yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Alamut ile görüştü. Ziyaret esnasında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cemil Güler ve Serdar Yalçıner, Slovakya Edirne Fahri Konsolosu Coşkun Molla hazır bulundu.
Kobzova, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Alamut ile yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki diyologların sürekli kılınması ve karşılıklı olarak işbirliğinin daha da ileriye taşınması gerektiğine dikkat çekti. Edirne'de bulunduğu süre içinde şehri gezme fırsatı bulduğunu, şehirden çok etkilendiğini, ilk olarak on yıl önce geldiği Edirne'nin bu süre içinde çok değişerek geliştiğini gördüğünü ifade etti. İki ülke işadamlarının karşılıklı işbirliği yapmalarını önemsediklerini belirten Konsolos Kobzova, Edirne'nin batıya açılan kapı olması dolayısıyla önem taşıdığını belirterek "Diyologlar işbirliğine yansıyacaktır bu konuda işadamlarına büyük görev düşmektedir" dedi.
Ziyaret amaçlı geldiği Edirne'de bulunmaktan ve gördüğü misafirperverlikten dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Kobzova teşekkür etti.
Alamut, Kobzova'nın ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini ifade ederek; işbirliğinin oluşması ve gelişmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Edirne'nin ekonomik yapısı hakkında bilgiler verdi. Alamut, tarımsal alanda da iyi bir topoğrafik yapıya sahip olduğunu belirtti. Alamut, "Slovak işadamlarının İstanbul'daki işadamları ile işbirliği yaptığını biliyoruz. İstanbul'dan temin edebildikleri her türlü ihtiyaçlarını Edirne'mizde de bulabileceklerine inanıyorum. Karşılıklı olarak işbirliği yapılabilmesi için diyoloklar çok önemlidir. Yapılan diyoloklarla işbirliği oluşturulur" dedi.
Görüşmenin sonunda Alamut, ziyaretlerinin anısına Konsolos Kobzova'ya Edirne'ye özgü değerlerden ve Oda yayınlarından oluşan hediye takdim etti.