Tarih: 23.11.2022 21:14

SÖĞÜTÜK DİRENİŞİ DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

öğütlük Doğal Kalsın Platformu üyeleri dün Çevre Şehircilik ve İklim değişikliğine gelerek il müdürlüğüne bilgi edinme dilekçelerini bıraktılar. Platform üyeleri İl müdürlüğü önünde basın açıklamasında bulundular.
“DERDİMİZ YURTTAŞLIK HAKKIMIZI KULLANARAK SORULAR SORMAK”
Söğütlük Doğal Kalsın Platformu sözcüsü Ziya Gökçerküçük, dilekçe vererek soru sorduklarını ifade etti.
Gökçerküçük, Derdimiz planlı yurttaşlık hakkımızı kullanarak sorular sormak. İhale kararını kimin ne zaman aldığını Edirne Belediyesine millet bahçesi yapılmasına dair karar, proje izin onay planı bildirilmişimdir. Belediyenin bunlardan bilgisi olması gerekiyor. Bakım için kesilmesi gereken ağacın ne kadar olduğunu istiyoruz” Dedi.
Gökçerküçük, verilen dilekçeden sonra geri dönüş olmasını istediklerini belirtti. Gökçerküçük “Verdiğimiz dilekçelerden sonra yazılı bir görüş, belge, bilgi var mı diye bunların tarafımıza iletilmesini istiyoruz.  Bu 82 milyon insanın doğal hakkıdır. Bilgi edinme kanununa göre biz dilekçelerimiz veriyoruz umarız kısa zamanda sonuçlar gelir. İlgili birimler ilgili yetkilerini kullanarak söğütlük teki millet bahçesi kararında vazgeçer.” Diye konuştu.
“HERKESİ DİLEKÇE VERMEYE DAVET EDİYORUZ”
Bütün vatandaşları dilekçe vermeye davet ettiğini dile getiren Gökçerküçük, “Dileyen dilediği yerde her zaman dilekçesini verebilir. Tüm yurttaşları dilekçe vermeye davet ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’nden dilekçe verenler var” İfadelerine yer verdi.
“NİYE KENDİ KANUNLARIMIZA UYMUYORUZ”
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Söğütlük bölgesinin Edirne için önemli olduğunu ifade etti. Orman kanuna göre söğütlük bölgesine bir şeyin yapılamayacağını öne süren Tanrıkulu, “Bizim için çok önemli bir yer. Edirne’nin birçok çorak yeri var. Bu konuda belediye olarak, sivil toplum örgütleri çalışıyoruz. Hatıra ormanları yapıyoruz. Ama eğer bir bahçe yapılacaksa buralarda yapılabilir. Orman kanuna göre, 1 derece tarihi sit koruma alanına göre burada hiçbir şey yapılamaz. Niçin  kendi kanunlarımıza uymuyoruz. Birlikte Edirne’ye daha güzel ormanlar bahçeler kazandıralım. Edirne’ye yatırım mı yapmak istiyorlar yapsınlar Yıldırım’da eski kum ocakları, eski TOKİ bölgesi değimiz yerin altı eski çöplük alnımız var. Gelsin birlikte yapalım.” Diye konuştu


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —