Tarih: 08.11.2022 08:32

SSB KÖY YOLLARINDA ÇOK KAZA OLUR!

Facebook Twitter Linked-in

SSB KÖY YOLLARINDA ÇOK KAZA OLUR!
Güvenlik şeridine dökülen malzeme iyi sıkıştırılıp yola taşması engellenmezse!

Edirne Valiliği Özel İdaresince Köy Yollarında yapımına başlanan, Silindirle Sıkıştırılmış Beton Yol (SSB)  imalatı, asfalt yol yapımına göre  hem  ekonomik, hem daha dayanıklı, hemde daha hızlı yapılabiliyor. Tabi ki bütün bu özellikler SSB yol yapımı için gerekli alt yapı oluşturmak şartıyla geçerli oluyor!

Konunun teknik kısmını bir kenara bırakırsak,

Köy yolları için valiliğimiz İl Özel İdaresince geliştirilen üst yapı işinde, en önemli konuların başında araçların güvenli sürüş yapabilmesi için çok önemli olan yol kıyısı güvenlik şeridi olarak imal edilen  -bizim tabirimizle stabilize alan- en uygun malzeme ile, çökmelere meydan vermeyecek bir çalışma ile çok iyi sıkıştırılarak yapılmalıdır! Aksi taktirde güvenlik şeridine kacan araçların takla atıp devrilmesi işten değildir!

Bir çok önemli konuda, SSB Köy yollarında güvenlik şeridine koyulan malzemenin yola taşmasıdır ki, böyle durumlarda yola taşan kum ve çakıl taneleri kızak(gizli buzlanma) vazifesi yapıp araçların yoldan çıkmasına sebep verir!

İl Özel İdaresinin kendi makina parkı ve elemanlarıyla çok rahat yapabileceği işlerden olan yukrıda bahsettiğimiz küçük ayrıntı gibi gözüken işler kelimenin tam anlamıyla yapılmadığı zaman EKSİK İMALAT olarak vatandaşlarımızın CAN ve MAL KAYBINA sebebiyet verecek kazalara davetiye çıkartır!

Mesela; Hüyüklütatar ile Karakasım köyü arasında ki Silindirle Sıkıştırılmış Beton(SSB)  yol yapımı kısa süre içerisinde bitirildi ve hizmete açıldı...

Lakin beton yolun iki kenarına güvenlik şeridine dökülen iri taneli kum-çakıl dolgular yeterli sıkıştırma yapılmadan ve yola taşmış bir şekilde  bırakılıp gidilmiş!  

Bu çok önemli ayrıntı ‘yapım hatası- eksik imalat’ olarak olası bir kaza için ben burdayım diye bağırarak ortada duruyor!

Bugün, yarın; SSB yollarda acele ile yol kenarına dökülen iri tanli kum ve çakıl malzemelerin, beton yolda yayılması ile  kızak görevi görmesi yada iyi sıkıştırılmamış dolgunun çökmesi  sonucu CAN ve MAL KAYBINA sebbiyet veren kazalar olduğunu duyarsak hiç şaşırmayalım!    
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —