• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

T.Ü. MERİÇ SPOR KULÜBÜ ÜNİ LİG 3.SÜ OLDU

Trakya Üniversitesi Meriç Spor Kulübü OLİN Edirne den sonra Basketbolda hem ilimizin hem de Trakya Üniversitesinin gururu oldu. 2014 - 2015 ÜNİ LİG Erkekler Basketbol Ligin de oynadığı 12 maçın 11’ini kazanarak son 16 takım arasında kalm

Spor 6.04.2015 19:28:34 0
T.Ü. MERİÇ SPOR KULÜBÜ ÜNİ LİG 3.SÜ OLDU

T.Ü. MERİÇ SPOR KULÜBÜ ÜNİ LİG 3.SÜ OLDU

Trakya Üniversitesi Meriç Spor Kulübü OLİN Edirne den sonra Basketbolda hem ilimizin hem de Trakya Üniversitesinin gururu oldu. 2014 - 2015 ÜNİ LİG Erkekler Basketbol Ligin de oynadığı 12 maçın 11’ini kazanarak son 16 takım arasında kalmayı başaran Trakya Üniversitesi Meriç Spor Kulübü eleme maçlarını kazanması halinde 1 - 6 Mayıs 2015 tarihleri arasında Samsun’da yapılacak olan Final Grubu müsabakalarına katılacak.

Faaliyetlerine 2013 - 2014 sezonunda başlayan Trakya Üniversitesi Meriç Spor Kulübü, Trakya Üniversitesi öğrencilerinden oluşturdukları kadrolarıyla Türkiye Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi’nde 84 takım arasından başarıyla sıyrılarak Türkiye Basketbol 3. Ligi’ne çıkma başarısı gösterdiler. Bu yıl Trakya Üniversitesi Meriç Spor Kulübü takımı olarak 2014 -  2015 TB 3.Liginde ligde kalma amacıyla çıktıkları yolda hem ligde kalma başarısı gösterdiler hem de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Basketbol Federasyonu’nun ortaklaşa düzenledikleri Basketbol Erkekler Üniversiteler Ligi ( ÜNİ LİG ) organizasyonunda Türkiye 3 sü oldular.

 5 Nisan Pazar günü Trakya Üniversitesi Meriç Öğrenci Sosyal Tesislerinde düzenlenen basın toplantısında sezon sonu değerlendirme yapan Trakya Üniversitesi Meriç Spor Kulübü Koordinatörü Prof. Dr. H. Nezih Dağdeviren, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Yence, Genel Menajer Kenan Evren Eytiş, Koç Mülkü Karadeniz, Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Bülent Paçarız üyeler Âdem Yetişken, Murat Gizerler, Tanser Pehlivan, Murat Coşkunakar ve sporcular gazetecilerle sezonu değerlendirdiler.

Trakya Üniversitesi Meriç Spor Kulübü Koordinatörü Prof. Dr. H. Nezih Dağdeviren yaptığı açıklamada; “Ocak 2013 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük himayesinde Üniversitemizin Üniversitelerarası Lig (UNILIG) basketbol branşındaki öğrencilerinin başarılarını daha da ileri bir seviyede sürdürmek ve Edirne basketbol camiasına katkıda bulunmak amacıyla akademisyen ve idari personel kadromuz ile şehrin bu camiaya gönül vermiş önde gelen basketbol sevenlerinin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Kulübümüzün elde ettiği bugünkü başarıda en büyük pay, Onursal Başkanımız Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük’ündür. Rektörümüzün yaptığı katkılar sayesinde önümüzü ve ufkumuzu açarak bu yolda bize verdikleri sonsuz destek ile kendisini her daim yanımızda hissetmemizi sağlamıştır. Desteklerinden ve engin hoşgörülerinden dolayı teşekkürlerimizi ve minnettarlığımızı belirtmek isterim.” Dedi.

Koordinatör Prof. Dr. H. Nezih Dağdeviren , “2014 - 2015 TB3L sezonunda Kulübümüzün yönetiminde şahısları değil birlikteliğimizi ve başarıya endeksli fedakârca çalışmayı öngören başarı adına yönetimin her kademesindeki üyesinin söz ve katkılarına değer veren bir anlayışla, Besyo Müdürü İlhan Toksöz, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Yence, Genel Menajer Kenan Evren Eytiş, Koç Mülkü Karadeniz, Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Bülent Paçarız üyeler Adem Yetişken, Murat Gizerler, Tanser Pehlivan, Murat Coşkunakar ve sporcularımızla birlikte uyumlu ve verimli birlikte sezon boyunca çalıştık.”dedi.

Daha sonra söz alan Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Yence; “ Trakya Üniversitesi Meriç Spor Kulübü 2014 - 2015 TB3L sezonu hedefini lig de kalmak olarak belirlemiş ve kadrosunun önemli bir bölümünü Trakya Üniversitesi öğrencilerinden oluşturarak sezona başlamıştır. B Grubunda Antalya Kepez Bld, Bandırma Kırmızı, Fmv Işık ve Maliye Milli Piyango gibi 1. ve 2. Lig tecrübeleri bulunan takımlarla mücadele eden takımımız beklentilerin üstünde bir sezon geçirerek sezonu Play-off oynayarak tamamlamıştır. Takımımız 2014 - 2015 Üni Lig Erkekler Basketbol Ligin de oynadığı 12 maçın 11’ini kazanarak son 16 takım arasında kalmayı başarıp 1 - 6 Mayıs 2015 tarihleri arasında Samsun’da yapılacak olan Final Grubu müsabakalarına katılmak için eleme maçlarını kazanması yeterli olacak. Sezon başında Trakya Üniversitesi olarak TB3L hedefini Lig de kalmak Üni Lig hedefini ise en az yarı final olarak koyan ekibimizde şu ana kadar hedeflerine ulaşmış başarılı olarak iyi bir sezon geçirmektedir.” Dedi.

Daha sonra 2014 - 2015 TB3L sezonunda teknik ve oyuncu kadrosunu tanıtan Yence;

Takımımız;

Baş Antrenör: Mülkü Karadeniz, Yrd. Antrenör: Anıl Aydın, Yrd. Antrenör: Göksel Yıldız

Kondisyoner: Deniz Buğra Akgöl, Masör: Hasan Akın Köker:

Oyuncular;

01-Mesut Kökel

02-Barkın Omurtay

03-Arslan Terzi

04-Muhammet Ali Bozkurt

05-Yasin Doğuş Topçu

06-Uğur Yılmaz

07-Uğur Tezcan

08-Kazım Berat Gümüş

09-Oğuz Acar

10-Ersin Taşkın

11-Mert Yavi

12-Ali Tuncer‘den oluşmuştur. Dedi.

Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Bülent Paçarız ise yaptığı konuşmada şunlara değindi; “Başarılı bir sezon geçirmemizde fedakarca ter döken tüm sporcularımıza yönetim kurulumuz adına huzurunuzda teşekkür ediyor yeni sezonda başarılarımızın ekip olarak devamını diliyoruz. Sezonun sona erdiğinden dolayı bu gün itibariyle öğrencimiz dışındaki oyuncularımız aramızdan ayrılacaklardır. Yeni sezonda tekrar onlarla birlikte olmayı diliyoruz.

UNİLİG’de mücadele eden grup liderliğini devam ettiren Trakya Üniversitesi Basketbol Takımımız mücadeleye devam etmekte ve başarıları ile Edirne’nin ve Üniversitemizin yüzünü güldürmeye devam edecektir.

Bu vesile ile bizi maddi manevi destekleyen başta Sayın Rektörümüze, dostlarımıza, basketbol camiasına ve siz değerli basın mensuplarımıza teşekkürlerimizi arz ederiz.”

 

 

 

 

TUİK...TUİK; EMEKLİLER AÇLIK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR

HASTANELERİMİZ: 2 EDİRNE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ: ŞEHRİN AĞIZ SAĞLIĞINDA REFERANS KURUMU

REKTÖR HATİPLER’DEN HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR: “BAĞIŞLAR EN DEĞERLİ HİZMETTİR ”

TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE KALP HASTALIKLARINDA YENİ DÖNEM: STRES KARDİYAK MR TANITILDI

İSLAM KÖSE: EDİRNE’NİN TARIMSAL GELECEĞİ İÇİN SAHADA VE MASADA YOĞUN MESAİ ”

YÖNETİMDE KADININ GÜCÜ: ŞİMŞEK’İN LİDERLİĞİ MEMNUNİYETİ ZİRVEYE TAŞIDI”

TOPRAK YOKSA SU DA YOKSA: TEMA'DAN EROZYON UYARISI

NURHAN IŞIKSEREN; DİJİTAL ÇAĞ DEMOKRASİYİ NEREYE TAŞIYOR?

ADD’DEN PAPANIN İZNİK ZİYARETİNE SERT TEPKİ

GÜNAYDINNNNN; "SIKI PARA POLİTİKASI” DÖNEMİNDE KREDİLER FRENE DEĞİL GAZA BASTI!

EDİRNE’NİN KURTULUŞ GÜNÜ – 25 KASIM- KUTLU OLSUN

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

SELİMİYE YURDU’NDA TACİZ İDDİASI: RESMİ BELGEDE ŞOK DETAY!

HÜSEYİN TÜRKEL, TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİĞİ’NE ATANDI

ÇYDD: “ÇOCUK İŞÇİLİĞİ TÜRKİYE’NİN GÖRMEZDEN GELEMEYECEĞİ BİR GERÇEKTİR ”

TEŞEKKÜRLER EDİRNE ROMANLARI GELİŞİM VE DEĞİŞİM DERNEĞİ!

SELİMİYE YURDU "TACİZ" TARTIŞMASI BÜYÜYOR: CHP’DEN İDDİA, İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN HIZLI YANIT

HASTANE'LERİMİZ:1 EDİRNE 1. MURAT DEVLET HASTANE'Sİ

GAZİ MAREŞAL MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

EDİRNELİ MİTRANİ AİLESİNDEN YASEF MİTRANİ "TEFECİLİK" SUÇLAMASI İLE GÖZALTINDA

GÜNEŞ SAYLAM,“DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ" YARIŞMASINDA İKİNCİ KEZ BİRİNCİ OLDU

SON KASKETÇİ

TÜRKİYE’NİN İLK SAHTE DİPLOMA İDDİASI YENİDEN MAHKEMEDE

MEHMET AVCI ’DAN AMATÖR KULÜPLERE DESTEK ELİ

ROMANLARDAN TOROĞLU'NA SERT TEPKİ: “NEFRET DİLİ TÜRKİYE’DE YEŞEREMEZ!”

KUTLU KARATE’DEN EDİRNE'YE ÇİFTE GURUR!

ÇİFTÇİ EMEĞİ İLE RAKAM OYUNU OLMASIN

HATIRLATMA: BİRİNCİ VAZİFE!!

YAŞAYAN EFSANE ALİ İLTE KIYIK ET LOKANTASINI DEVREDİYOR.

ALIN TERİNİN FOTOĞRAFLARLA ZAMANA KAZINDIĞI GECE

Yükleniyor

HÜSEYİN TÜRKEL, TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİĞİ’NE ATANDI

EDİRNE’DE  LİSEDE ÖĞRETMEN ŞİDDETİ İDDİASI: ÖĞRENCİYİ TUVALETE SÜRÜKLEYİP DARP ETTİ

EDİRNE'NİN SEVİLEN İŞ İNSANI EMRE ALP’TEN AZİM VE EĞİTİM ÖRNEĞİ

SAĞLIKLI ÇOCUK, SAĞLIKLI GELECEK ” PROTOKOLÜ İMZALANDI

1. MURAT ANADOLU LİSESİ'NDE 2 YILDA BÜYÜK DEĞİŞİM

80. YIL CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ'NDE DERS SAATLERİ TARTIŞMASI

REKTÖR HATİPLER: “TRAKYA ÜNİVERSİTESİ, EDİRNE’NİN VE BÖLGENİN GELİŞİMİNE KATKI SUNUYOR ”

SÜLOĞLU'NDA YENİ EĞİTİM YILINA “TEMİZ BAŞLANGIÇ ”

ZEYNEP KOÇAK UYANIK, İPSALA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLARAK GÖREVE BAŞLADI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİK KRİZİ

ÇYDD: “ÇOCUK İŞÇİLİĞİ TÜRKİYE’NİN GÖRMEZDEN GELEMEYECEĞİ BİR GERÇEKTİR ”

İPSALA’NIN EFE’Sİ DURSUN SABAN’I KAYBETTİK

EDİRNE’NİN TAZE BALIK ADRESİ: BİZİM BALIKÇI!

EDİRNE’NİN VE EDİRNESPOR’UN DEĞERLİ İSMİ NURETTİN UZER’İN ARDINDAN.

- TEŞEKKÜR-

GAZETECİ OKAN YAVAŞER ’İN ACI GÜNÜ

TARİHİ GÜN! LALAPAŞALILAR ATA’NIN  HUZURUNDA

ŞEHİT ÜSTEĞMEN TUĞRUL ÖZSU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

LALAPAŞA’DA KADINLAR ŞALVAR GECESİYLE GELENEKLERİNE SAHİP ÇIKTI!

ETSO BAŞKANI SEZAİ IRMAK’TAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

REKTÖR HATİPLER’DEN HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR: “BAĞIŞLAR EN DEĞERLİ HİZMETTİR ”

İSLAM KÖSE: EDİRNE’NİN TARIMSAL GELECEĞİ İÇİN SAHADA VE MASADA YOĞUN MESAİ ”

TOPRAK YOKSA SU DA YOKSA: TEMA'DAN EROZYON UYARISI

NURHAN IŞIKSEREN; DİJİTAL ÇAĞ DEMOKRASİYİ NEREYE TAŞIYOR?

ADD’DEN PAPANIN İZNİK ZİYARETİNE SERT TEPKİ

EDİRNE’NİN KURTULUŞ GÜNÜ – 25 KASIM- KUTLU OLSUN

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

SELİMİYE YURDU’NDA TACİZ İDDİASI: RESMİ BELGEDE ŞOK DETAY!

SELİMİYE YURDU "TACİZ" TARTIŞMASI BÜYÜYOR: CHP’DEN İDDİA, İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN HIZLI YANIT

GAZİ MAREŞAL MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

TOPRAKTAN SPORLA BEREKET FİLİZLENİYOR: HAMZA ERHAN VE SUBAŞI KOOPERATİFİ

İPSALA’DA BİR YAZAR, BİR SOHBET: MURAT AKYOL’LA KİTAPLARDAN KAMERALARA

EDİRNE'DE 10 YILLIK ERİŞİLEBİLİRLİK SINAVI: ENGELSİZ MECLİS SAHADA

KİTABINI “EDİRNE BASIN EMEKÇİLERİNE ” İTHAF ETTİ

KEŞFETTİĞİNİZ BU GENÇ DEĞERİ  BAŞOĞLU'NUN İNSAFINA TERK ETMEYİN VALİ BEY!

AİLEMİZİN ACI GÜNÜ

GAZETELERİ YAŞATMA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

BAYRAM ÖNCESİ BÜYÜK FACİA

OTOPARKTA SİLAHLI ÇATIŞMA

SOSYETE MANAVI AYDOĞAN

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8