Tarih: 01.06.2009 10:50

TAŞÇI NIN MİSAFİRİYDİK…

Facebook Twitter Linked-in

 

TAŞÇI NIN MİSAFİRİYDİK… 2TAŞÇI NIN MİSAFİRİYDİK...

Bu yıl 648.düzenlenecek olan Geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, Karamürsel Levent Erdoğan Güreş Kulübünü adına güreşecek olan Ahmet Taşçı ve ekibi, hazırlıklarını Karamürsel'de ki kamplarında aralıksız sürdürüyorlar. Yoğun bir tempoda çalışan pehlivanları, geçtiğimiz hafta Perşembe günü Karamürsel'e yaptığımız ziyarette izleme imkânı bulduk. Tarihi Kırkpınar güreşleri için hazırlayacağımız Kırkpınar özel sayımız için söyleşi yapmak üzere yanına gittiğimiz Başpehlivan, Yaşayan Efsane Ahmet Taşçı, bizleri büyük bir misafirperverlikle ağırladı.

Yaptığımız söyleşinin bitiminde başlayan ve Aralıksız 90 dakika süren idmandan sonra; Edirne Çınar Altı Ciğer Ve Köfte Salonu sahibi M.li İpeğin hazırladığı,  Edirne usulü ciğeri afiyetle yiyen Pehlivanlar;  ' bizler yıllardır Kırkpınar çayırına güreş için geliyoruz ama bu güne kadar Edirne den bizimle sohbet edip Yağlı güreşleri konuşmaya gelen ilk ekip sizsiniz. Sizlere teşekkür ediyoruz.' Dediler.

Geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne hazırlanan Yaşayan Efsane Ahmet Taşçı ve Çırakları Kırkpınar Güreşleri öncesi 7 Haziran'da İstanbul Kağıthane, 14 Haziran'da ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin organize edeceği Seka Park Yağlı Güreşleri'ne katılacaklar. Dünyaca ünlü Başpehlivanımız Ahmet Taşçı, bu iki müsabakaya da katılacak. Taşçı, bu güreşlerdeki performansına göre, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılıp katılmayacağına kakar verecek.

Güreşçileri, Kadir Birlik hazırlıyor...TAŞÇI NIN MİSAFİRİYDİK… 3

Taşçı ve ekibi, tarihi Kırkpınar güreşlerinin hazırlıklarını; her sabah dağ koşusu yaparak ve Karamürsel, Dereköy mevkiinde bulunan Gazanfer Bilge Spor Kompleksi'ndeki sahada, yağlı antrenmanı yaparak sürdürüyorlar. Pehlivanları; Kırkpınar güreş hakemlerimizden ve MHK Başkanı, eski yağlı güreşçi Kadir Birlik Başpehlivan hazırlıyor. Ahmet Taşçı ve ekibindeki Pehlivanların her şeyleriyle ilgilenen Kadir Birlik hoca; çalışmalarda güreşçilerin adeta pestilini çıkartıyor.

Belediye Başkanı Yıldırım, her an pehlivanlarla birlikte...

Dereköy mevkiinde bulunan Gazanfer Bilge Spor Kompleksi'nde çalışmalarını sürdüren pehlivanları, Karamürsel halkı ve Karamürsel Belediye Başkanı yalnız bırakmıyor. Perşembe günü yapılan çalışmayı, başta Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım olmak üzere, üniversite öğrencileri, güreşçilerin minik hayranları ve çok sayıda güreş meraklısı takip etti.  Güreşçiler kendilerine gösterilen bu ilgiden çok memnunlar.

TAŞÇI NIN MİSAFİRİYDİK… 4Edirne'den ciğer getirdik...

Antrenman sonrası, Yaşayan Efsane Ahmet Taşçı pehlivanın sahibi olduğu denize sıfır, muhteşem manzaralı Pehlivan Sofrası Restaurant'ta; Edirne den özel muhafazalı kaplarla getirdiği tava ciğerleri kendi elleri ile pişiren Mehmet Ali Usta, pehlivanlara ciğer ziyafeti çekti. M. Ali usta ile birlikte kep giyip önlük takan Ahmet Taşçı Başpehlivan, çıraklarına ciğer pişirirken Edirne ciğerinin sırlarını sormayı da ihmal etmedi...

Yağlı Güreş Federasyonu kurulmalı...

Yağlı Güreş Federasyonu'nun bir an önce kurulması gerektiğine işaret eden Ahmet Taşçı, Japonya Sumo Güreşi Federasyonu, İsviçre Talaş Güreşleri Federasyonu kurmuşlar. Devletimizden bir federasyon kurulmasını istedik, fakat her seferinde geri çevrildik. Dedi.

Yağlı güreşin gelecek nesillere taşımanın yoları ve yağlı güreş hakkında söylenebilecek ne varsa hepsini konuştuğumuz Taşçı röportajı Kırkpınar özel sayımızda olacak. Biz şimdilik; Edirne yi ve Edirnelileri çok seviyorum diyen Taşçı ve ekibinin selam ve sevgilerini sizlerle paylaşıyoruz.

TAŞÇI NIN MİSAFİRİYDİK… 5




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —