Tarih: 24.10.2017 11:10

TORBA YASADAKİ ÇED MADDESİ GERİ ÇEKİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

TORBA YASADAKİ ÇED MADDESİ GERİ ÇEKİLDİ

Bazı Vergi Kanunları İle Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmek üzere dün (23.10. 2017 Pazartesi günü) AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplanan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, tasarının maden sahaları için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporlarının yazılması ve gerekli izinlerin alınmasını üç ay ile sınırlayan 54’üncü maddesi geri çekti.

 İlgili madde CHP, HDP ve MHP milletvekilleri tarafından Cuma günü sert muhalefet ile karşılanmış ve muhalefet vekillerinin tepkisi üzerine Cuma günü oylaması ertelenen madde dün (23.10. 2017 Pazartesi günü) tasarıdan çıkarıldı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan; Plan Bütçe Komisyonunda kamuoyunda torba yasa olarak adlandırılan düzenlemenin 54. maddesi ile yapılmak istenen değişikliğin doğa katliamının davetiyesi olduğunu belirterek, “AKP’nin ağaç, doğa, tarih düşmanı olduğunun başka kanıtıydı bu düzenleme. Maden açmak için başvuran şirkete 3 ay içinde ÇED raporu düzenlenmezse ÇED olumlu gibi doğayı yok edebileceklerdi. Tüm toplumumuz, partimiz, çevreciler ve duyarlıların tepkileri sonrasında AKP maddeyi geri çekti” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —