Tarih: 28.08.2015 17:14

TRAKYA BİRLİĞE ÇİFTÇİNİN TEPKİSİ BÜYÜK

Facebook Twitter Linked-in

TRAKYA BİRLİĞE ÇİFTÇİNİN TEPKİSİ BÜYÜK

Trakya Birliğin açıkladığı “Ayçiçeği Ön Alım Fiyatları” Trakya'daki Ziraat Odalarının tepkisine neden oldu. Ziraat Odaları toplantısından; Trakya Birliğin bir an önce açıkladığı “Ayçiçeği Ön Alım Fiyatlarını” gözden geçirip yeniden revize ederek açıklaması gerektiği kararı çıktı. Toplantıya CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu'nun katılması Çanakkale Ziraat Odası Başkanının tepkisine neden oldu.  CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu konuyla ilgili olarak; “Siyasetçi değil tarımcı kimliğimle buradayım.”dedi.

Edirne Ziraat Odası’nda Trakya Birlik tarafından açıklanan “Ayçiçeği Ön Alım Fiyatları” konulu toplantıya katılan CHP Edirne Miletvekili Okan Gaytancıoğlu ile Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya’nın tartışması damga vurdu. Okan Gaytacıoğlu’nu siyasi şov yapmakla suçlayan İsmail Kaya salonu terk etti. Trakya Birliğin “Ayçiçeği Ön Alım Fiyatları” açıklamasının ardından üreticinin zarar ederek güç duruma düşeceğini söyleyen Trakya’nın çeşitli yerlerinden gelen ziraat odalarının başkanları, Trakya Birliği protesto etme kararı aldılar.

 “Ben 400 bin kişinin temsilcisiyim ve tarımcıyım.” Diyen CHP Edirne Milletvekili n Okan Gaytancıoğlu; Yaptığı açıklamada; “Türk tarımı bir çöküş içinde. Bölgemiz ayçiçeğinin büyük bir bölümünü üretiyor. Çiftçinin yüzü gülmüyor. Topraklarımız el değiştiriyor. Çiftçilerimiz borçlu. Bu durumu ben burada anlatmayım da nerede anlatayım? Sizler çiftçilerin temsilcisisiniz. Siyaset yapmıyorum. Ben gördüğüm sorunları anlatıyorum. Sorunu tartışmamız için burası iyi bir yer. Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya çok acele bir tepki gösterdi. Ben bir ziraat uzmanıyım. Ben de burada siyasi olarak değil ziraatçı kimliğimle buradayım. Buraya geliş amacım toplantıyı bozmak değildi. Ben diğer vekil arkadaşlarımın da gelmesini isterdim ki sorunları tartışabilelim. Bu sorun Trakya ve Türkiye’nin meselesidir.” dedi.

Babaeski, Ziraat Odası Başkanı Şahin Arslan; “2005 yılında, Ben üreticiyim ve bu yüzden üreticiden yanayım. Ben ayçiçeğini masa başında öğrenmedim. Ayçiçeğiyle ilgili her zorlu şartları yaşadım. Ayçiçeğini iyi bilirim.” Rafet Sezen şimdi nerede dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —