Tarih: 01.10.2015 13:48

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILINI TÖRENLE BAŞLATTI

Facebook Twitter Linked-in

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILINI TÖRENLE BAŞLATTI

Trakya Üniversitesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni 30 Eylül 2015 tarihinde Balkan yerleşkesi konferans salonunda yapıldı. Açılış törenine, Vali Dursun Ali Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri, idari personel ve öğrenciler katıldı. Tören; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Tören, Şef Prof. Aminbay Sapayev yönetimindeki Balkan Senfoni Orkestrası bir konser verdi. Plevne Marşı ile son bulan konserde Klasik müziğin seçkin örneklerinin yanı sıra Yunus Emre’ye ait 'Gel Gör Beni Aşk Neyledi” isimli eser, Balkan Senfoni Orkestrasının yorumu ile icra edildi.

Trakya Üniversitesi ile ilgili bilgiler veren T.Ü.Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük Akademik Açılışı konuşmasında, Trakya Üniversitesinin hedefleri hakkında konuştu. Rektör Yörük; “bu yıl ilk defa öğrenci alınan bölümler ve üniversitemizin lisansüstü eğitim alanında da yeni açılan bölümler bölgemizin kalkınmasında ve gelişmesinde önemli bir ivme kazandıracak”. Dedi.

 “Üniversitemizin altyapı olanakları, artan öğrenci ve akademisyen sayısı, her geçen gün genişleyen ve büyüyen akademik yayınları, kütüphane ve Internet teknolojilerindeki gelişmeleri, kültür ve sanat alanındaki çalışmalarımızla her alanda tercih edilen bir eğitim merkezi olmamızı sağlıyor”. Diyen Yörük; “Üniversite özgürlük, bilim ve farklı düşüncelerin söylendiği yerdir. Çok seslilik canlılık ve ilerlemeyi beraberinde getirecektir. Bu yıl Üniversitemize yeni gelen öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum ve başarılar diliyorum' dedi.

2015-2016 Akademik Yılı “Tıp Tarihinde Edirne” konulu ilk dersi Prof. Dr. Nuran Yıldırım tarafından verildi. Üniversitemiz akademik yılının ilk dersini vermekten mutluluk duyduğunu söyleyen Yıldırım konuşmasına, Edirne’nin tıp ve Osmanlı tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu belirterek başladı. Prof. Dr. Nuran Yıldırım; “Dünyada tıp tarihi hakkında yazılan her kitapta Sultan II. Bayezid Darüşşifasının yer alıyor. Üniversitemiz bünyesinde yer alan Sultan II. Bayezid Darüşşifasının günümüz modern hastanelerine ve hekimlik mesleğine temel oluşturan uygulamaların yapıldığı yerdi. O dönemde Darüşşifada çalışacak olanların ahlaki özelliklerinin günümüz tıp dünyası tarafından da benimsendiği ve Türk Usulü Çiçek aşısının Edirne’den Avrupa’ya o dönemde yayıldığını unutmamalıyız.” Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —