Tarih: 23.10.2014 12:07

TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDEN BÜYÜK ATAK

Facebook Twitter Linked-in

TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDEN BÜYÜK ATAK

Trakya Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Yener Yörük ve ekibiyle birlikte hız kazanan bilimsel araştırmalar atağı, TÜBİTAK-ARDEB Destekli Proje Üretme Kapasitesinin Artırılması Projesi ile zirve yapıyor. Yörük ve ekibinin ülkemizdeki üniversiteler için bilimsel araştırma ve çalışmalarda Fonlama ve destekleme açısından lider kuruluşların başında gelen TÜBİTAK’ın Araştırma ve Destekleme Başkanlığından (ARDEB) aldıkları destekle “PROJE ÜRETME KAPASİTESİNİN ARTTIRILMASI” çalışmalarına başladılar. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük’ün destekleriyle kurulan proje ekibi 24 ay sürecek çalışmalarına; Prof. Dr. Mustafa İnan başkanlığında başladı. Proje’de araştırmacı ve yönetici olarak, Prof. Dr. Burçin Erdoğu, Prof. Dr. Ahmet Ulugöl, Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe, Yrd. Doç. Dr. Nilhan Ürkmez Taşkın ve Uzm. Burcu Özer çalışacak.

 TÜBİTAK tarafından davet edilen 30 üniversite içersinden 8 üniversitenin desteklenmeye değer bulunduğunu söyleyen Yörük, “Trakya Üniversitesi; Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu - Araştırma ve Destekleme Başkanlığının (TÜBİTAK - ARDEB) proje çalışmalarını destekleme kararı aldığı 8 üniversite arasında ortaya koyacağı çalışma ile en çok destek alan üniversite olmalıdır. Amacımız bu…”dedi.

“Trakya Üniversitesi AR-GE çalışmaları için yıllık 5 Milyon TL. Bir bütçe ile sürdürdüğü çalışmalarını bu proje sayesinde, mevcut alt yapısı ve kendini ispatlamış akademik personeli ile bütünleşerek, TÜBİTAK tarafından verilen desteklerden en fazla pay alan üniversite olacaktır.” Diyen, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük; “TÜBİTAK destekli projeler için ‘el ele’ sloganıyla çıktığımız bu yolda ana hedefimiz, bu çalışmanın temel amacı; Trakya Üniversitesi'nde çalışan öğretim elemanları ve lisansüstü öğrencilerinin TÜBİTAK-ARDEB destekli ulusal ve uluslararası AR-GE projeleri üretme potansiyelinin geliştirilmesi ve projelerimizle bölgemiz insanına, çevreye ve bölgemiz sanayisine faydalı çalışmalar yapıp Üniversitemizi bilimsel araştırmaların cazibe merkezi yapmaktır.” Dedi.

Proje için başvurmak isteyenlerin 'www.tutardeb.com, tutardeb@trakya.edu.tr, facebook/Trakyatubitak Ardeb, twitter/Trakyatubitak Ardeb, www.trakya.edu.tr, trakyateknopark.com.tr' adreslerinden bilgi alabileceğini söyleyen Yörük; İki yıllık bir çalışmayı hedefleyen projenin tanıtımından sonra Projeyi hazırlayan ve yönetecek olan proje ekibini basın mensuplarına tanıttı.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —