10565,74%-0,59
42,17% -0,01
49,02% -0,28
5558,99% -1,71
9196,59% -3,17
Türkçe olimpiyatları Edirne ayağı yapıldı
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı'nda10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Edirne ayağı yapıldı. 30 ülkeden gelen 80 öğrencinin katıldığı etkinlikte Kırkpınar Er Meydanı’nda güreş tutan Şili ve Kenyalı öğrenciler Edirnelilere coşkulu dakikalar yaşattılar. Etkinliğin sunuculuğunu spor spikeri Ertem Şener ve Arnavutluk Türk Okulu'nda okuyan Xhorda Kaligi yaptı. Etkinliğe; Edirne Edirne Valisi Gökhan Sözer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Ak Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, Adli Yargı Komisyonu Başkanı Tayyip Özdurmaz, Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Kültür Turizm Müdürü İrfan Özcan, Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim ve çok sayıda davetli katıldı.
Bu yıl 135 ülkeden bin 500 öğrencinin katıldığı Türkçe olimpiyatları tüm hızıyla devam ediyor. Edirne Kırkpınar er meydanında düzenlenen olimpiyatlara 30 ülkeden 80 öğrenci katıldı. Gecenin en dikkat çeken etkinliği ise Şili ve Kenyalı öğrencilerin er meydanında peşrev çekip yağlı güreş yapması oldu.
Dünyanın pek çok ülkesinden gelen konuk öğrenciler şarkı ve şiirlerini sunarak izleyenlerden büyük alkış aldı, pek çok izleyen öğrencilerin gösterileri sırasında duygulandı. Etkinliklerde Şili ve Kenyalı öğrenci peşrev çekip, yağlı güreşe tutuştu. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim'in sonlandırdığı güreşte, Selim her iki öğrenciyi de başpehlivan ilan etti.
Gecede Edirne Milletvekili Mehmet Müeezzinoğlu, Edirne Valisi Gökhan Sözer, ve Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçide birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından olimpiyatların Edirne etkinliklerine katılan öğrencilerin tamamı sahneye çıktı. 'Yeni Bir Dünya' şarkısını hep birlikte söyleyen öğrenciler büyük alkış aldı.