Tarih: 20.12.2016 16:37

TÜRKİYE BİLARDO ŞAMPİYONASI FİNAL MÜSABAKALARI EDİRNEDE

Facebook Twitter Linked-in

TÜRKİYE BİLARDO ŞAMPİYONASI FİNAL MÜSABAKALARI EDİRNEDE

Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygınerin de katıldığı Türkiye Bilardo Şampiyonası'nın final etabı Edirne'de başladı. Türkiye’nin en iyi 48 bilardocusunun katıldığı Türkiye Bilardo Şampiyonasına Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve çok sayıda Bilardo sever katıldılar.

Şampiyonada konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Semih Saygıner'e atıfta bulunarak, “Biz de bilardoyu bir zamanlar oynadık. O zamanlar pool denen bilardo yoktu Edirne'de. 3 bant vardı. Benim rekorum Semih Saygıner'inkine biraz yakın. Semih Saygıner'in rekorunu bilmiyorum ama yakın. O 40 yapıyorsa benimki 38'dir” dedi.

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, törende yaptığı konuşmada, şampiyonaya katkıda bulunanlara teşekkürler ederek, “Bu sene Edirne'de farklı konseptte bir turnuva düzenliyoruz. 3 bant ve pool bilardoyu aynı salonda final yapıyoruz. 48 sporcuyla bu etabı gerçekleştiriyoruz” dedi

Edirne Valisi Günay Özdemir ise konuşmasında “Semih Saygıner'in dünya şampiyonu olması ve televizyonlarda gençliğe ve Türk halkına bilardoyu öğretmesi ve çok güzel vuruşlarıyla bizim belleklerimize kazınmıştı. Biz onun sayesinde bilardoyu sevmeye başladık. Bilardoyu artık spor etkinliği olarak görmeye başladık” dedi.

Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner şampiyonanın açılışında yaptığı konuşmada; “Türkiye birincisini belirleyeceğimiz ayak bu. Türkiye genel klasmanında ve milli takımda ülkemizi temsil edecek oyuncular belirlenecek. Bilardo sporu için Daha profesyonelleşmek adına ciddi adımlar atılması lazım. Yeni yönetim tarafından ciddi adımlar atıldığını düşünüyorum” dedi.

Türkiye Bilardo Şampiyonası Final Etabı pool finali 22 Aralık Perşembe günü, 3 bant ise 23 Aralık Cuma günü sona erecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —