Tarih: 16.02.2015 17:33

“TÜRKKONFED” EDİRNE’DE TOPLANDI

Facebook Twitter Linked-in

“TÜRKKONFED” EDİRNE’DE TOPLANDI

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ile Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğiyle hazırlanan 'Edirne İçin Orta Gelir Tuzağından Çıkış Stratejileri ve 2023 Senaryoları Raporu' düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla RYS Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, iş dünyası açısından 2014'ün zor bir yıl olarak kayıtlara geçtiğini söyledi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’de yaptığı konuşmada,  her şeyin başında emniyet ve sağlığın geldiğini söyleyerek, “Huzurlu kent Edirne'nin ticaret hacminin artırılması için projelere ihtiyaç var. İki  AB ülkesine yakınlığı iyi değerlendirmek ve avantaja çevirmemiz gerekiyor” dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, orta gelir tuzağının Türkiye için de bir konu başlığı olduğunu belirterek, 'Çok şükür ki orta gelir tuzağına düşmemeyi tartışan bir ülke konumundayız. Bundan 10 yıl önce bu günleri konuşabilir değildi. Hele hele 2000’li yıllarda batmaktan nasıl kurtuluruz, iflastan nasıl kurtuluruz, iflas edenleri hapse girmekten nasıl kurtulur, namerde muhtaç olmadan nasıl düze çıkarız diye dert edinen bir ülkeden bugün orta gelir tuzağına düşmeyen bir ülke olmaktan kurtulmayı ve 2023 vizyonlarını yapabilme konumuna geldik. Bu başarının arkasındaki güç millettir. Milletin siyasetçiye verdiği güçtür, siyasetçinin de milletten aldığı iradeyi güçlü kullanmasıdır' diye konuştu.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile Edirne Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı İsmet Açıkgöz'ün konuşmalarının ardından raporla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —