-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
50,92% -0,20
-
GRAM ALTIN
7231,74% -1,42
-
Ç. ALTIN
11762,72% -0,52
"Vakıf Abidelerinde İşgal İzleri" Konulu Resim Sergisi Açıldı
Edirne Osmanlı hâkimiyetinde bulunduğu dönemde 4 kez işgale uğradı. Bu İşgaller sırasında Osmanlı döneminde yapılan birçok abide eser düşman askerleri tarafından kullanıldı veya tahrip edildi. Vakıflar Bölge Müdürü Hayati Binler B
'Vakıf Abidelerinde İşgal İzleri' Konulu Resim Sergisi Açıldı
Edirne Osmanlı hâkimiyetinde bulunduğu dönemde 4 kez işgale uğradı. Bu İşgaller sırasında Osmanlı döneminde yapılan birçok abide eser düşman askerleri tarafından kullanıldı veya tahrip edildi. Vakıflar Bölge Müdürü Hayati Binler Bu İşgal dönemlerinde Osmanlı eserlerinin gördüğü tahribatları gösteren fotoğraflardan bir sergi oluşturuldu. Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan tarihi eserlerin işgal dönemindeki durumu sergiyi gezen ziyaretçileri hüzünlendirdi. Sergide en büyük ilgiyi işgalde; Osmanlı döneminin en önemli eserlerinden biri olan Mimar Sinan'ın ustalık eserim dediği 'Selimiye Cami'nin iç avlusunda toplanan Bulgar askerlerinin fotoğrafları çekti.
Serginin açılışına Vakıflar Bölge Müdürü Hayati Binler, Vali yardımcıları Abdullah Aslaner, Mustafa Ergün, Beyazıt Tanç ile çok sayıda davetli katıldı. Törende vakıf eserlerinin korunması ve tanıtılmasına katkı sağlayanlara teşekkür plaketi verildi. Açılışta konuşan Bölge Müdürü Hayati Binler, Edirne'nin yaşadığı işgaller sırasında birçok abide eserin zarar gördüğünü söyledi. Binler, sadece Balkan Savaşı'nda Selimiye'ye 8 adet güllenin isabet ettiğine dikkat çekti.
Amaçlarının kesinlikle düşmanlığı körüklemek olmadığını vurgulayan Binler, 'Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun dediği gibi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti geçmişinin hatalarına takılmak ve eksiyi daima menfi şekilde gündeme getirmek yerine yüzüncü yılını yaşadığımız Balkan Savaşları'nı bundan böyle barışa dâhil etmek ve önümüzdeki zamanı barış, sulh ve sükûn için değerlendirmek istemektedir. Bu itibarla derdimiz, bu barışa vakıf eserlerden de katkı sunabilmektir.' dedi.
Vali yardımcıları ve Bölge Müdürü tarafından açılışı gerçekleştirilen sergi, yaklaşık 6 ay boyunca açık olacak. Sergi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Önemli bir bölümü ilk kez gösterilen fotoğraflar ziyaretçiler tarafından hüzünlü bir şekilde inceleniyor.
İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI: VALİ SEZER’DEN BİRLİK VE VEFA MESAJI
ÖZEL İDARE GENEL SEKRETER YARDIMCISI YILDIRIM KANUN TANIMIYOR
MODİFİYE TARTIŞMASINA EDİRNE’DEN “NETLİK ” ÇAĞRISI
ENEZ’DE NÜFUSUN %17’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
HAVSA’DA NÜFUSUN %14’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU
KEŞAN, MUSTAFA AKSAL’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
İPSALA’NIN TARİHİ DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRILIYOR
KARAAĞAÇ'TA AĞAÇLAR SADECE BUDANMADI, KÖKÜNDEN DE SÖKÜLDÜ
UZ.DR.DİLEK TUNCER'E EDİRNE TABİP ODASI’NDAN MESLEKİ BAŞARI ÖDÜLÜ
SELİMİYE İLE ESKİ CAMİ ARASINDA RAY MI VARDI?
KADINLARIN ONURLU MÜCADELESİNE SAYGIYLA
GÜMÜLCİNE’DE TARTIŞMALI ÇAĞRI: HASTANEDEKİ BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRKÇE KONUŞMA ELEŞTİRİLDİ
İPSALA’DA HER 7 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
UZUNKÖPRÜ’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
ROMAN KADINLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI EDİRNE’DEN YÜKSELECEK ”
KEŞAN’DA HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
AKARYAKIT'A BEKLENEN ZAM NİHAYET AÇIKLANDI
EMEKLİLER;“BAYRAM İKRAMİYESİ GERÇEKÇİ ARTIRILSIN”
ÇELTİK EKİMİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
EDİRNE’DE BARAJLARIN DOLULUK ORANI
EDİRNE’NİN EĞİTİM HARİTASI: HER 3 KİŞİDEN 1’İ TEMEL SEVİYEDE
“İŞ CİNAYETLERİ KADER DEĞİLDİR ”
TOPRAĞINIZI SADECE BESLEMEYİN, YENİDEN CANLANDIRIN
RECEP DURAL SELİMİYE AÇILDI, EDİRNE DOLDU TAŞTI
MALİ MÜŞAVİR CEM KÜRKÇÜ YENİ ADRESİNDE HİZMET VERMEYE BAŞLIYOR
Yükleniyor




