Tarih: 23.12.2014 17:51

VALİ BEY; HER ŞEY BİTTİ SIRA SU DEPOSUNA MI GELDİ?

Facebook Twitter Linked-in

VALİ BEY; HER ŞEY BİTTİ SIRA SU DEPOSUNA MI GELDİ?

30 yıl kadar önce Edirne Pazarkule sınır kapısındaki Gümrük Tesisleri ve Hudut karakoluna su getirmek üzere inşa edilen 36 Metre Yükseklik ve 175 ton su kapasiteli içme suyu deposu Edirne il Özel İdaresinin, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün 6362….-02./123.. sayılı yazısı ile kullanılmadığı, can ve mal güvenliği tehdidi yarattığı gerekçesiyle yıkılması için valilik makamından istenen olur’a, valilik makamının  Düzce’de faaliyet gösteren  “TUNA BİR İNŞAAT HARF.NAK.SAN VE TİC. LTD.ŞTİ.”için yıkım oluru verdiği ortaya çıktı.

Gazetemize ulaşan bilgilere göre Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Edirne ziyareti sonrası yıkımına başlanacak olan Su Deposunun yıkım işini alan Düzceli şirketin bu işi su deposunun demir aksamı karşılı yaptığı anlaşıldı.

 “Fiilen kullanılmamakla birlikte, konumu itibarıyla Üç Ülkeyi gören bir yükseklikte olan su deposunun, dünyanın birçok yerinde yapıldığı gibi restore edilerek, seyir kulesi olarak ilimiz turizmine kazandırmak yerine, sadece demiri karşılığında yıkılmasının kabul edilebilir bir durumu yok.” Diyen bilgisine başvurduğumuz teknik bilirkişi; kaldı ki bu depo yıkılacaksa Edirne il Özel İdaresinin makine parkı ve teknik kapasitesi bu iş için fazlasıyla yeterlidir. Şayet Tek başına Edirne il Özel İdaresinin makine parkı bu iş için yeterli olmazsa bile ilimizde faaliyet gösteren DSİ XI Bölge Müdürlüğünden alınacak teknik yardımla bu iş bir haftada oynaya oynaya yapılır.” Dedi.

Restorasyonu yapılıp Seyir kulesi olarak Edirne turizmine kazandırılmak yerine; yıkılması planlanan Edirne Pazarkule sınır kapısındaki su deposunu kendi imkânlarıyla yıkma imkânı olan Edirne valiliğinin bu işi yaptırmak üzere Düzce’den firma araması da kafalarda; “bu işi Edirne’de yapacak firma yok mu?” Sorusunu getirdi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —