Tarih: 11.01.2023 21:22

VALİ KIRBIYIK'TAN 10 OCAK KUTLAMASI

Facebook Twitter Linked-in

Edirne Valisi Sayın H. Kürşat Kırbıyık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle ilimizde görev yapan basın mensuplarımız ile bir araya geldi.
 
Gazetecilerimizin bu özel gününü kutlayan Vali Kırbıyık, “Taleplerin, beklentilerin ve isteklerin kamu tarafına iletilmesi noktasında hakikaten önemli bir köprü rolünü üstleniyorsunuz. Yine sahada yaşanan aksaklıklar, bazen kötüye kullanımlar, bazen yanlış uygulamalar bunların da sizler vasıtasıyla kamu kurum ve kuruluşlarının haberdar olma noktasında ciddi bir fonksiyon üstlenmektesiniz. Tabi ki bir yandan da şunu söyleyebilirim. Yerelin ulusal mecralara taşınması, bu da son derece önemli. Bazen sorunlarımızın ulusal düzeye taşınması, bazen tanıtım anlamında ulusal düzeye taşınması bu noktada yerel basın bizim açımızdan vazgeçilmez bir rol üstlenmekte. Yine yaşadığımız dönemin özel bir süreci var. Özellikle bu sosyal medya kullanımı ve sosyal medya kullanımındaki özensizlikler, bazen dezenformasyonlar, yalan ya da yanlış algıların gerçeğin önüne geçmesi gibi durumla karşı karşıya bırakıyor. Vatandaşlarımızın, kamuoyunun doğru, gerçek ve tarafsız bilgilendirilmesi noktasında biz yerel basının son derece önemli fonksiyon icra ettiğini düşünüyoruz. Bugüne kadar da Edirne’de görev yaptığımız süre içerisinde kıymetli basın mensuplarımızın bu noktada çok dikkatli davrandıklarını görüyoruz. Her birinize ayrı ayrı bu anlamda teşekkür ediyor ve Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum.” dedi. 

Düzenlenen kahvaltı programına katılan gazetecilerimiz ile sohbet eden Valimiz Sayın H. Kürşat Kırbıyık, geçtiğimiz yıllarda rahatsızlanan ve mesleğe ara vermek zorunda kalan spor yazarı Doğan Yörükler ile de yakından ilgilenerek sağlık durumunu sordu.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —