Tarih: 16.09.2014 19:43

VALİ ŞAHİN, İLK DERSLERİNDE MİNİK ÖĞRENCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Facebook Twitter Linked-in

VALİ ŞAHİN, İLK DERSLERİNDE MİNİK ÖĞRENCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

2014-2015 eğitim öğretim yılına toplam 58 bin 327 öğrenci ders başı yaptı.  Edirne'de okul öncesinde 1. 354… ilkokul 1.sınıflarına 6 bin 797… Ortaokul 5.sınıflarına 4 bin 135… Ortaöğretim 9.sınıflarına 4 bin 975 öğrenci kayıt yaptırdı. Toplam 58 bin 327 öğrenci için ilk ders zili çalarken, Minik Öğrencilerin Edirne'de ders kitaplarını Vali Dursun Ali Şahin dağıttı. Minik öğrencileri ilk derslerinde yalnız bırakmayan vali Şahin Trakya Birlik İlkokulu'na geldi ve Öğrencilerle birlikte sıralara oturdu. Daha sonra öğrencilere tek tek ders kitaplarını dağıtarak, kendilerine başarılar diledi. 

Vali Şahin Eğitim Öğretim yılının açılış töreninde yaptığı konuşmada velilere seslenerek, “Bugünler tatlı günlerdir, bizlerde bir gün böyleydiniz, bu yavrularımızda yıllar sonra bizler gibi olacaklar. Bu gün 16 milyon öğrenci eğitim öğretime başlıyor. Dünya'da 210 devletten 16 milyon nüfusu olan devlet sayısı herhâlde 50 yi bulur. İşte bu bizim zenginliğimizdir, bu zenginliğimiz geleceğe aktarıldığı takdirde gerçekten büyük bir kaynaktır. Bu gençlerimiz yarının öğretmenleri, valileri olacaktır. Bu sene yaz tatilinde 20 den fazla okulumuzda tadilat ve bakım yaptık. Okullarımızı temiz tutmak bizlerin olduğu kadar sizlerin de görevidir” dedi.

Açılış törenin ardından sınıflarda inceleme bulunan Vali Şahin öğrencilerle tek tek ilgilenirken ders kitaplarını da dağıttı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —