Tarih: 16.05.2016 18:38

VATAN BORCU ENGEL TANIMAZ…

Facebook Twitter Linked-in

 

VATAN BORCU ENGEL TANIMAZ…

Engelliler Haftasını vatan borcunu ödeyerek kutladılar… Edirne İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda üniforma giyip, kep takan engelliler, 1 günlük temsili askerlik yapıp törenle yemin ederek vatan görevlerini başarıyla tamamladılar… Bir gün önce ellerine kına yakılan kınalı kuzular, analarının yaşlı gözleri önünde çakı gibi Türk Jandarması oldular…

İl Jandarma Alay Komutanlığı Eğitim Alanında düzenlenen yemin törenine; Edirne Vali vekili                       Dr. Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Edirne Jandarma Alay Komutanı Albay Kamuran Ersan, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl protokolü temsilcileri çok sayıda engelli yakını katıldı.

VATAN BORÇLARINI GURURLA ÖDEDİLER

Kınalı kuzularımız, Edirne İl Jandarma Alay Komutanlığına başvurarak kayıt yaptırıp asker tıraşı oldular… Kumanyadan yemeklerini yediler ve eğitime çıkıp talimlerini tamamladıktan sonra; yemin törenine geçtiler… Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, silahlar ve arkadaşlarının omuzlarına ellerini koyarak toplu olarak yemin eden çakı gibi jandarmalar, terhis olup teskerelerini aldılar. Törende Jandarma Er Ali Gazi Edirne İl Jandarma Alay Komutanlığı Yaş Kütüğüne mezuniyet plaketi çaktı.

İzleyenleri duygu seli yaşadığı törende, ‘Kınalı kuzuların’ terhis belgelerini veren Edirne Vali Vekili Dr. Mehmet Tekinarslan; “Şu üniformayı bir gün giymek, 16 ay giymek veya 26 ay giymek arasında vatana hizmet açısından, duyulan heyecan açısından hiçbir fark yoktur. Sizi bu kışlada ağırladığımız, sizi askerlik mesleğiyle tanıştırdığımız, bizlere bu üniformayı üzerinizde görme gururunu yaşattığınız içinde övünç duyulacak bir gün.”dedi.

Edirne Jandarma Alay Komutanı Albay Kamuran Ersan, “Yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz, gösterdiğiniz azimle hepimize örnek teşkil ediyorsunuz… Türk Silahlı Kuvvetleri terör örgütünü etkisiz hala getirmek için mücadele ettiği ve çok başarılı operasyonlar gerçekleştirdiği bu günlerde, ettiğiniz yemin bizim için çok değerlidir.” Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —