Tarih: 11.02.2016 16:25

YAŞ HADDİ SEBEBİYLE EMEKLİ OLAMAYANLARLA İLGİLİ AN İTİBARIYLA BİR ÇALIŞMA YOK!!!

Facebook Twitter Linked-in

YAŞ HADDİ SEBEBİYLE EMEKLİ OLAMAYANLARLA İLGİLİ AN İTİBARIYLA BİR ÇALIŞMA YOK!!!

MHP Bursa Milletvekili İsmet Ataman, “Prim gün sayısını doldurduğu halde yaş haddi sebebiyle, emekli olamayanlar için bir defaya mahsus emeklilik yolunun açılması hususunda, yapılan bir çalışma bulunmakta mıdır? ” şeklinde verdiği soru önergesine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu tarafından verilen cevapta,“Prim gün sayısını doldurduğu halde yaş haddi sebebiyle emekli olamayanlar için bir defaya mahsus emekli yolunun açılması hususunda herhangi bir çalışma bulunmamaktadır.” Dendi.

Prim gün sayısını doldurduğu halde emekli olamayan çok sayıda kişi emekliliğe adım atabilmek için yasal düzenleme yapılmasını bekliyor. Bunlardan bir kısmı emekli olamayacakları için halen çalışmaya devam ederken, bir kısmı ise çalışmadığı halde yaş haddini beklediği için emekli olamıyor.

Yaş haddi nedeniyle emekli olamayanların durumunu özetleyen ve bunlara bir defada olsa emekli olma yolunun açılması için yasal bir düzenleme yapılması için çalışma olup olmadığı hususuna, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklık getirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —