Tarih: 26.10.2022 16:57

Yavaşer CHP li Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Ulusoy Hakkında Suç duyurusunda bulundu.

Facebook Twitter Linked-in

Saygıdeğer Uzunköprülüler, değerli meslektaşlarım…
21 Ekim Dünya Gazeteciler gününün üzerinden daha bir gün geçmesinin ardından 22 Ekim Cumartesi gecesi, Uzunköprü Belediye Başkan yardımcısı Bülent Ulusoy’un aileme yönelik ağır hakaretleri ile başlayan ve tehditleri ile devam ettirdiği sözleriyle oluşan süreç sonrasında yaşadıklarımı paylaşmak için bu açıklamayı zaruri olarak yapma gereği duydum.
20 yıla yaklaşan meslek hayatım boyunca birçok eleştirisel haberlere ve makaleye imza attım. Bazen bu yazdıklarımdan dolayı kırdığım, kızdırdığım hatta bazen sert tartışmalar içerisine girdiğim anlar yaşadım.
Ama tüm bunlar bir edep sınırı içerisinde kabul edebileceğimiz durumlar olarak karşıma çıktı. Ancak son olarak aileme yönelik ağır küfürlerle haddini aşan Bülent Ulusoy, edep sınırını aşıp tartışmayı kimsenin kabul edemeyeceği ve bir özrün yetmeyeceği bir duruma taşımıştır.
“CHP çalışma grubunun” basın bildirisine istinaden gazetemiz tarafından yapılan haberi sosyal medya hesabım üzerinden paylaşmamla başlayan, sonrasında başkan yardımcısı Bülent Ulusoy’la samimiyetimize istinaden belki de dozajı biraz aşarak paylaşımının altında yorum yazmak suretiyle atışmaya dönüşen süreç, Ulusoy tarafından aileme edilen küfür ve tehditlerle kabul edilemez bir duruma sürüklenmiş, suç duyurusunda bulunmamla da adli makamlara intikal etmiştir.
Bu olayın akabinde; değerli meslektaşlarım başta olmak üzere siyasi parti yöneticileri, STK Başkanları, kamu kuruluşlarının temsilcileri, abilerim arkadaşlarım, kardeşlerim şahsıma desteğini açıklayıp  “geçmiş olsun” dileklerini iletmesi beni son dereceye mutlu etmiştir.
CHP Kadın Kolları Başkanı Duriye Sezer’e ise ayrı bir parantez açmak isterim. Yaşanan hadisenin ardından benimde üyesi olduğum CHP’nin Kadın Kolları Başkanı olarak makamına yakışanı yapıp, bir kadına bir anneye edilen küfüre kayıtsız kalmamış, benimle üzüntülerini paylaşmıştır.
Hepsine tek tek bir kez daha teşekkür ediyorum.
Ancak aynı teşekkürü “ Bende anneyim, Uzunköprü’de bulunan tüm kadınlar benim annem” diyen Sayın Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’a edememiş olmanın üzüntüsünü yaşıyorum.
Çünkü kendisi bunca yaşananlara rağmen benimle iletişime dahi geçmemiştir.
Yine Cumartesi günü yaşanan olayın ardından Pazartesi günü saat 14.30’da Sayın CHP ilçe başkanı Muammer Çetiner tarafımı aramış ve belediye başkan yardımcısı Bülent Ulusoy’u savunurcasına “ağır tahrik” yapmışın kılıfını arkasına sığınmaya çalışmış bir bakıma yaşanan olayı edilen küfürleri meşrulaştırma gayreti içerisine girmiştir.
Sayın Çetiner orada yazılan ağır tahrik değildir. Kaldı ki onu bile kabul ettiğimizi varsayarsak bir siyasi figüre hatta 40 Bin Uzunköprülüyü temsil ettiği makamın yardımcısının bu tür küfür ve tehditleri asla kabul edilemez.
 Bana edilen hareketler kadar inanın bunu yapan şahsın belediye başkan yardımcılığın yanı sıra başka bir tarafı beni son derece üzdü. Kendisi de 2 kız Çocugu babası olan Bülent Ulusoy’un kıymetli eşi Sinem Ulusoy benim çocukluk arkadaşımdır. Birlikte aynı sokakta büyüyen, aynı oyunları hep birlikte oynayan, ilkokul yollarını birlikte aşındırdığımız Sinem arkadaşımın bu küfürler karşısındaki düşüncelerini gerçekten  çok merak ediyorum.
Gerçekten inanın bu konuda çok doluyum ve daha fazla bir şey demek istemiyorum.
Herkesin birbirinin yüzüne baktığı, hatta neredeyse  bir çoğumuzun akraba olduğu bu ilçede böyle bir olayla maalesef karşınıza çıkmak istemezdim.
Son olarak başlatmış olduğum hukuki mücadelemde destek olan ve avukatlığımı üstlenen sayın Av. Orkan Algül ve sayın Av. Edip Can Yayalar’a, olayın hemen ardından tüm varlığınla yanımda olan Gazetemiz yazı İşleri Müdürü sayın İlker Ayvacı’ya, Uzunköprü deki meslektaşlarım olmak üzere özellikle Trakya Gazeteciler Derneği başkanım Orhan Doğan ve diğer  gazeteci meslektaşlarıma bir kez daha çok teşekkür ediyorum…
İnanın başlattığım mücadele artık kişisel mücadeleden çıkmış, gazetecilerin mücadelesi haline gelmiştir.
Ve biz gazeteciler mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz…
Saygılarımla…
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —