11007,37%0,81
42,52% 0,07
49,55% -0,06
5743,85% -0,15
9322,75% 0,27
Yediemin parkları İcralık araçlarla dolu...

Ekonomik kriz sonrasında Edirne'de yüzlerce icralık araç yediemin parklarında sahiplerinin gelip almasını bekliyor.
Traktörden, otomobile, motosikletten tarım aletlerine, otobüsten kamyona kadar onlarca araç, sahibinin kendisini alacağı günü bekliyor.
Birkaç yıl öncesine kadar %85 i trafik suçundan yediemin parkına gelen araçların, bu gün %90 ı icra yoluyla yediemin parkına geliyorlar.
Yüz binlerce TL. Değeri olan onlarca aracı imkânı olmadığı için yediemin parkından çıkaramayan icralık vatandaşlar ise, ekonomik krizin boyutunun yetkililer tarafından anlaşılmasını istiyor.
Hiç kimsenin aracını keyfi için yediemin parkına bırakmadığına dikkat çeken vatandaşlar, "ekonomik kriz yok" diyenleri yediemin parkına durumu görmeleri için davet ettiler.
Öte yandan yediemin araç park yerlerinde, Trafik tarafından yakalanan ve icra yoluyla yediemin parkına getirilen araçlara farklı tarife uygulandığını söyleyen yetkililer;
Haciz yoluyla getirilen kamyonlardan günlük olarak 7 TL alınırken, trafik cezası nedeniyle Park'a getirilen kamyondan ise günlük olarak 20 TL alınıyor. Dediler.
İki yüzün üzerinde motosikletin bulunduğu Edirne yediemin parkında, motosikletler sahipleri tarafından terk ediliyor. Masrafı motosikletin fiyatını geçtiği için motosikletini yediemin parkından almaya yanaşmayan vatandaşlar, astarı yüzünü geçtiği için motosikletini devlete bırakmak zorunda kalıyor.Devlete terk edilen bu Motorsıkletler belirli bir zaman sonrasında yine devlet tarafından ihale edilerek satılıyor.