10565,74%-0,59
42,17% -0,01
49,02% -0,28
5558,99% -1,71
9196,59% -3,17
Yeni süvari ZEYBEK...
Geçtiğimiz haftasonu Ankarada yapılan DP Büyük Kongresine katılan DP İl Başkanı Mehmet Eren Ankarada yaşanan kongre süreci ve seçim sonuçları ile ilgili yaptığı basın açıklamasında; Demokrat Parti Genel Başkanlığı için 6 adayın yarıştığı kongreyi, seçimin üçüncü turunda geçerli 586 oyun 566 sını alan eski bakanlardan Namık Kemal ZEYBEK Kırat'ın yeni süvarisi oldu. Dedi.
Demokrat Parti İl Başkanı Mehmet EREN yaptığı açıklamada, DP 10. Olağan Büyük Kongresi 15.01.2011 Cumartesi günü Ankara Atatürk Spor Salonunda kalabalık bir coşkuyla gerçekleştirildi.Ülkenin dört bir tarafından gelen partililerin heycanlı ve istekli tavırları kongremize büyük bir heyecan getirdi.Demokrat Parti Genel Başkanlığı için 6 adayın yarıştığı kongrede, seçimin üçüncü turunda geçerli 586 oyun 566 sını alan eski bakanlardan Namık Kemal ZEYBEKKırat'ın yeni süvarisi oldu.
Bayburt doğumlu olan Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal ZEYBEK 1966 yılında Ankara Hukuk Fakültesini bitirdi.Kaymakamlık , Gümrük ve Tekel Bakanlığı Müstaşarlığı , Başkbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı , Özal hükümetinde Kültür Bakanlığı , Refahyol Hükümetinde Sayın Tansu ÇİLLER' in Devlet Bakanı olarak görev yaptı.Devlet ve Özel Sektör tecrübesi olan sayın ZEYBEK aynı zamanda Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevinde de bulundu.Sayın ZEYBEK evli ve iki çocuk babasıdır.Diyen Eren;Demokrat Parti ve Kırat'ı önümüzdeki genel seçimlere taşıyacak olan DP Genel Başkanı N.Kemal ZEYBEK kongrede yaptığı teşekkür konuşmasında " Bu bir yeniden doğuş kongresidir, bunun bir başlangıç olduğunu daha çok çalışılacağını , emeklerin birleşeceğini ve Demokrat Partinin yeniden dirileceğini" söyledi.Bütün karışıklık dönemlerinin ardından diriliş dönemlerinin başladığını ifade eden DP 'nin yeni Genel Başkanı , Partililerden bundan sonra alana yayılıp Partinin fikirlerinin kitlelere yaymalarını istedi.Konuşmasına "Ben size rahatlık yan gelip yatma vadetmedim; hem kendi , hem sizin emeğinizi vadettim.Mukaddes bir hareketle DP yeniden dirilecek.Atatürk'ün , Bayar'ın , Demirel' in , Özal'ın DP'si bunların toplamıdır Demokrat Parti.Yan damarlarda bizden ayrılan damarlar da gelecek " dedi.Sayın ZEYBEK Genel İdare Kurulu Listesi'nde önemli isimlere yer vererek tecrübe ve gençliği birleştirmiştir.
Edirne Teşkilatları olarak desteklediğimiz Kırat'ın yeni süvarisi Genel Başkanımız N.Kemal ZEYBEK ile DP yeniden Türk siyasetinde bir umut olacaktır.DP kadroları her zaman seçime hazırlıklıdır diyen Edirne DP İl Başkanı EREN Genel Kurul sonrası partililerinden ve kamuoyundan yeni seçilen Genel Başkanları hakkında çok olumlu görüşler aldığını ve bununda kendilerine moral verdiğini söyledi.