Tarih: 18.12.2014 18:07

YEREL GAZETELER ARTIK, HER SABAH BAŞBAKANIN ÖNÜNDE OLACAK!!!

Facebook Twitter Linked-in

YEREL GAZETELER ARTIK,  HER SABAH BAŞBAKANIN ÖNÜNDE OLACAK!!!

 Bir gurup Edirneli Yerel Gazeteci ile ziyaretine gittiğimiz Edirne Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü (BYEGM) Fikret Dişlioğlu ; “(BYEGM) bünyesinde kurulan Devlet Enformasyon Sistemi (DES) ile artık ülkemizde yayımlanan tüm yerel gazeteler,  yereldeki hedef kitlelerinin ötesinde Devlet'in üst makamlarına her sabah yapılan teknik çalışmalar sonucunda ulaşabilecek. Hatta yerel gazetelerin bazı haberleri ise Genel Müdürlüğümüz İnternet sayfasında yapılan bültenlerde yer alarak ulusal bir boyut kazanacak.” Dedi.

Dişlioğlu ziyaretimiz sırasında “(BYEGM) bünyesinde yaşanan değişiklikler ve yeniliklerden bahsetti. Dişlioğlu; “Basın Kartı Yönetmeliği gereğince; yerel gazetelerin her sayısından ikişer adedinin, en geç yayımı takip eden beş gün içinde, Genel Müdürlüğe, birer adedinin il müdürlüklerine gönderilmesi' zorunlu idi. Bundan böyle DES'e yüklenen gazeteler için bu yükümlülük ortadan kalkacak ve bu sayede; gazeteler ciddi bir iş ve külfetten kurtulurken, Devletin zirvesindeki Cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanlar ile Genel Müdürler internet ortamında oluşturulan bu dijital kaynağa bir tuşa basarak direk ulaşabilecekler.” Dedi.

Gazetemizin haber yorumu:

H. Yasa: Bu sistemden ulusal yayın yapan Tv ler ana haber bültenlerinde kullanmak üzere faydalanabilecekler. Daha da önemlisi; Yerel Gazetelerin Mahalli İdarelerin süzgecinde takılıp üst düzey yöneticilere ve Ankara’ya ulaşmayan feryatları bu sistem sayesinde her ilin ‘haber rapor özeti’ olarak ilgili Bakanlığın ilgili Genel Müdürlüğün hatta Başbakanın ve Cumhurbaşkanımızın masasına koyulacak.

Önümüzdeki günlerde tüm yerel yayınları kapsayacak olan bu uygulama ile yerel basın daha güçlü ve daha güvenilir bir yapıya kavuşacaktır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —